Aydın’daki  asansör kazasının sanıkları yeniden hakim karşısında

Aydın’daki asansör kazasının sanıkları yeniden hakim karşısında

Aydın'da Ekim ayında yaşanan asansör kazasında tutuklu sanıkları yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti tanıkları dinleyerek sanıkların hallerinin devamına karar verdi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde Kredi ve Yurtlar Müdürlüğüne bağlı Güzelhisar Kız Yurdunda Ekim ayında asansör kazası yaşanmıştı

Yaşanan kazada freni tutmayan asansör aşağı kaydı ve yurt öğrencisi Zeren Ertaş arada sıkışarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Kazaya ilişkin asansör bakım firmaları ve mühendisler gözaltına alındı. M.B, H.T, R.H.A, U.İ ve N.M taksirle öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen dava da bugün bir duruşmada daha gerçekleşti. Duruşmada 5 sanık bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Zeren Ertaş'ın ailesi ve avukatı duruşmaya katılmadı. Asansörlerin bakanlıkça yetkilendirilen ve yıllık periyodik kontrollerini gerçekleştiren firmanın çalışanı Semih Yalçın, "Asansörlerin güvenli olup olmadığına dair kontroller yapılmaktadır. Kazaya konu asansörün kontrollerini de bu firma yapmıştır. Asansörlerin her noktası kontrol ediliyor. Bakanlığın belirlediği standartlar ölçüsünde her türlü güvenlik önlemi kapsayacak şekilde yapılmaktadır. Bu kontroller firmamız çalışanlarınca yapılmaktadır. Kazaya konu asansörde ki eksiklikler raporuna yazılmıştır. Raporlarımızda herhangi bir eksiklik olmadığı tespit edilmiştir. Son yapılan kontrolde bu asansöre mavi bandrol tarafımızca verilmiştir. Bu bandrolde hafif kusurlu demektir" açıklamalarında bulundu.

Eksikliklerin giderilme sorumluluğunun bina sahibine ait olduğunu dile getiren Yalçın,"Karşı ağırlık ve baritlere ilişkin ilk inceleme asansör montajı sırasında yapılır. Daha sonra buna ilişkin kontroller ise gözle yapılmaya devam edilir. Eksikliklerin giderilme sorumluluğu bina sorumluluğuna aittir. Asansöre ait eksiklikler bina sorumlusuna, belediyeye, asansörcüye, bakanlığa otomatik olarak bildirilmektedir" dedi. Adana merkezli denetleme şirketi müdürü Kürşat Güler, "Şirketimiz Türkiye genelinde bakanlıktan almış yetki uyarınca asansör kontrollerini yapmaktadır. İddianameye konu asansörün de kontrol ve A tipi muayene kuruluşu olarak kontrollerini biz yaptık. Ben şirketin sevk ve idare kısmındayım. Asansörün kontrollerine ilişkin bilgim yok. Firmamızın çalışanları hem eğitim hem de teknik olarak bakanlık ve firma tarafından denetlenmektedir. Gerekli standartlar sağlanmadığı takdir de yetki belgemiz iptal edilir. Efeler'de 8 personelimiz ve 1 aracımız var" açıklamalarında bulundu.

Sanıkların savunmalarını alan ve tanıkları dinleyen mahkeme heyeti bilirkişi raporunu bekleme kararı aldı. Beraatlerini talep eden sanıkların Tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler