Aydın'daki cinayetin davası sürüyor Acılı baba: "İdam edelim"

Aydın'daki cinayetin davası sürüyor Acılı baba: "İdam edelim"

Efeler Umurlu Mahallesi'nde yeğeni Mesut Alkış'ı pusu kurarak çocuklarının gözü önünde öldürdüğü iddia edilen C.B, hakim karşısına çıktı. Hem sanık hem de müştekiler olay gününü anlattı. Anne Müzeyyen Alkış, "Oğlumu boğazından kesip, gebersin inşallah dedi" ifadelerini kullandı.

Efeler Umurlu Mahallesi'nde yeğeni Mesut Alkış'ı pusu kurarak çocuklarının gözü önünde öldürdüğü iddia edilen C.B, hakim karşısına çıktı. Hem sanık hem de müştekiler olay gününü anlattı. Anne Müzeyyen Alkış, "Oğlumu boğazından kesip, gebersin inşallah dedi" ifadelerini kullandı.

Olay, Aydın'ın Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi'nde 28 Ocak'ta yaşandı. İddiaya göre, dayı C.B, ailesiyle tarlaya pikniğe giden esnaf Mesut Alkış'a pusu kurdu. Arazi anlaşmazlığı yaşadığı yeğeninine çocuklarının gözü önünde bıçakla saldıran tutuklu C.B., bugün hakim karşısına çıktı.

Yeğeni Mesut Alkış'ı kasten öldürme suçundan yargılanan C.B, pişman olduğunu dile getirdi. Yeğeninin kendisini darp ettiğini iddia eden C.B olay gününü şöyle anlattı; "Annesi Müzeyyen benim ablam olur. Ablamla arazi anlaşmazlığı yok. Mesut'la bir sorunum yoktu benim evime geliyordu. Ama onun bana varmış. Olaydan 2 hafta önce, 2 tane büyükbaş buzağı aldım. Otlasın diye bahçeye bağladım. İpe alışkın değiller. İplere dolanıyorlardı. Olay günü buzağıları kontrole geldim. Buzağılar yatıyordu. Yine dolaşmışlar zannettim. Yerlerini değiştirdim. Yaklaşık 200, 300 metre uzakta birilerinin gittiğini gördüm ama kim olduğunu bilemedim. Zeytin hırsızları diye düşündüm. Bahçede 3, 4 kişi görünce ben yine hırsızlığa geldiler zannettim.

“SEN KİMSİN?”

Oraya doğru yöneldim. Baktım köşede bir araba var. Yanına yaklaştım baktım Mesut. "Mesut sen misin oğlum, eve neden gelmedin" dedim. Aniden parladı, " Sen kimsin senin yanına gelecem, sen benim dayım değilsin" deyip bana küfür etti. Beni yumrukladı, ben dondum kaldım. Sağ cebimde bıçak vardı. 35, 40 metre kaçtım ama Mesut arkamdan geldi.

“ ÇOK PİŞMANIM”

Sol omzuna yumrukla vurdu. Ben iki dizimin üstüne çöktüm kaldım. Üstüme eğildi bana vurmaya başladı. Yelekle kafamı kapattığı için sağımı solumu göremedim. Ayaklarımı görebiliyordum. Taşı aldığını gördüm, kafama vurur korkusuyla bıçağı salladım. O da boğazına denk gelmiş. Üzerimden kalktı yürüdü ve yere düştü. Gözlüğüm düştü onu arayıp bulurken anası babası geldi. Bana saldırdılar yoksa onu alıp hastaneye götürecektim. Ama beni kovaladılar. Olay büyümesin diye bırakıp gittim ama çok pişmanım. Keşke kafamı taşla ezseydi de bu durumu yaşamasaydım" dedi.

Alkış, “BOYNUNU ELİYLE TUTUYORDU”

Kardeşinin oğluna pusu kurduğunu söyleyerek olayları anlatan Anne Müzeyyen Alkış, "Oğluma pusu kurmuş. Yoksa oğlum buna kendini öldürtmez. Ayaktaydı, boynunu eliyle tutuyordu. Sanık Cengiz oğluma yumrukla vuruyordu. "Gebersin inşallah" dedi. Cevabını veremedi bırakıp gitti. Şikayetçiyim. Pusu kurmuş oğluma" diye konuştu.

“ SES DUYMADIK”

Olay anında bağrışma ve kavga sesi duymadıkları dile getiren eş Zeliha Alkış, "Gebersin inşallah" dediğini söyledi. Olay gününü anlatan eş Alkış, " Büyüklerimizin mezarına gittik ilk. Çocuklarıma o gün mezar başında dua etmesini öğretti ama 2 saat sonra kendi girdi mezara. Tarlaya gittik orada sucuk pişirdik. Diğer tarlaları da gezdirdi bizi. Benim eşim büyüklerinin yanında sigara içmez. "Siz arabadan inin, ben gelecem" dedi. Eşim arabanın içindeydi. Ben bir kaç defa arkaya baktım geliyor mu diye. Bir kaç adım gittikten sonra tarlanın ortasında C.B, eşimin boynunu eliyle tuttuğunu ve yumrukladığını gördük. O ana kadar herhangi bir bağrışma ve kavga sesi duymadım. Babama çağırdım kavga ediyorlar diye. Babam hemen gidip c.b'yi ayırdı ayırdı Mesut'tan bir kaç adım atıp dizlerinin üstüne çöktü kan kaybediyordu. Orta yerde kanlı bıçakla kaldı. Ben çocukları toplarken, ikiz çocuklarımdan birinin üstüne yürüdü. Çocuğu annemin üzerine ittirdi. "Geberirsin inşallah" diyerek gitti. Eşimin bıçaklandığını gördüm, polisi ve ambulansı çağırdım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler