Aydın'daki kulüpler nefes alacak

Aydın'daki kulüpler nefes alacak

Aydın’ın Efeler ilçesinde amatör futbol müsabakalarının yükünü sırtlayan Adnan Menderes Stadı 1 ve 2 Nolu Yan Sahaları, iki buçuk ay süren zemin yenileme çalışmalarının ardından yeniden hizmete açıldı. 

Aydın İl Gençlik Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hasip Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri, Adnan Menderes Stadı’nda zemini yenilenen yan sahaların açılışı için bir araya geldi. Yaklaşık 2 buçuk ay süren ve 5 milyon lira bütçe ile yapılan düzenleme ile zemini değiştirilen yan sahalar yeni bir görünüme kavuştu. Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, yenileme ve bakım çalışması tamamlanan yan sahaların 8 ila 10 yıllık ihtiyacı karşılayacak hale geldiğini söyledi.


“HAYATA GEÇMEYEN HİÇ BİR PROJE YOK”


Aydın Adnan Menderes Stadı 1 ve 2 Nolu yan sahaların zemin yenileme ve sahanın komple bakım işinin bittiğini dile getiren İl Müdürü Fillikçioğlu, “Kulüplerimiz her iki sahada antrenman ve maçlarını yapabilecek. 2021 yılı Haziran ayında 41 tane protokol imzalanmıştı. Bu protokoller bize geldikten sonra hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Şuanda imzalanan protokolde yer alan projelerden hayata geçmeyen hiçbir tanesi yok. Serçeköy ve Kardeşköy Mahallelerinde Bölgesel Amatör Lig standartlarında iki futbol sahasının yapımı sürüyor ve Mart ayı sonunda hizmete açılacak diye düşünüyoruz. 10 tane yarı olimpik yüzme havuzu, her ilçede bir gençlik merkezi, moto kros pistinden Go Kart pistine kadar çeşitli tesislerin temelleri atıldı. Buradaki tesiste 2 ay kadar bir sarkma oldu ancak bundan sonraki 8-10 yıl güzel maçlar izleyeceğiz diye düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize ve Sayın Vekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.


“MÜDÜRÜMÜZ BÜYÜK FEDAKARLIKLAR GÖSTERDİ”


ASKF Başkanı Hasip Arıkan ise, şu ifadeleri kullandı:
“1 ve 2 No’lu sahanın bakıma alınması dolayısıyla tüm müsabakalarını Aydın dışında oynamak zorunda kalan takımlarımızın tüm ulaşım giderlerini sağlayan Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a, İncirliova yan sahasını hem antrenmana hem de müsabakalar açan İncirliova Beldiye Başkanımız Aytekin Kaya’ya, İlhami Ortekin sahasını müsabakalara ve antrenmanlara açan Aydın Büyükşehir Belediyespor Başkanı Polat Bora Mersin ve Ömer Altuntaş’a teşekkür ediyorum. Bizim en büyük sıkıntımız Aydın merkezdeydi. 35 takım 1 ve 2 No’lu sahalarda hem antrenman hem müsabaka yapmak zorundaydı. Bu sorunu sık sık dile getirmemize rağmen bir müdahale olmamıştı. Sayın müdürüm bir Aydınlı olarak tüm ilçelerdeki eksiklikleri çok iyi biliyordu. Sayın İl Müdürümüzü büyük bir fedakarlık gösterdi, bakanlık nezdinde çok sıkı çalıştı. Bu fedakarlık sayesinde bugün 8 veya 10 yılımızı kurtaracak 2 tane tesis yapıldı.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler