Aydın'dan Karadeniz'e destek

Aydın'dan Karadeniz'e destek

Aydın'da İŞKUR desteği ile faaliyetlerini sürdüren Gevher Nesibe Sultan Yardımlaşma Derneği, Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye yardımda bulundu. Dernek üyeleri, kendilerinin hazırladığı şalvarları afet bölgelerine gönderdi.

Batı Karadeniz'de 11 Ağustos'ta meydana gelen sel felaketi nedeniyle 81 kişi hayatını kaybetti. Selde kaybolan 16 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği afet bölgesinde, binlerce vatandaş durumdan olumsuz etkilendi. Felaketin ardından bölgeye Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağdı.

İŞKUR İl Müdürlüğü desteği ile Aydın'da yaklaşık bin kadına destek sağlayan Gevher Nesibe Sultan Yardımlaşma Derneği de bölgeye yardım gönderen kurumlar arasında yer aldı. İş bulmakta zorlanan, aile bütçesine yardımcı olmak isteyen fakat vakit ayıramayan ve dezavantajlı kadınlardan oluşan dernek üyeleri, sel bölgelerinde yaşayan kadınlar için hazırladıkları, şalvar ve eteklerden oluşan paketleri içeren kolileri Aydın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na teslim etti.

Felaketin ardından çıkan haberlerde bir afetzedenin, "Bize şort gönderiyorsunuz. Biz bunları giyemiyoruz, destekte bulunmak isteyen kişilerden talebimiz şalvar ve etek göndermeleri." sözlerini duymalarının ardından harekete geçtiklerini belirten Dernek Başkanı Rabia Özkahraman, hayırseverlerin desteğiyle edindikleri kumaşları üyeler ile birlikte şalvara dönüştürdüklerini söyledi.

MANTO DESTEĞİNDE DE BULUNULDU

Amaçlarının afet bölgesindeki kadınların kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu, desteklerinin devam edeceğini belirten Özkahraman, "Gevher Nesibe Sultan Derneğimizin Karadeniz sel felaketinden zarar gören kardeşlerimize kışlık pardesü ve köylerimizdeki bayan arkadaşlarımıza şalvar dikerek yardımda bulunmak istedik. Adetler aşağıda belirtildiği üzeredir. 8 adet küçük koli her birinde 5 adet kışlık kadın manto ve pardesü vardır. 5 adet küçük koli 15’şer adet büyük boy şalvar mevcuttur. Toplam 13 adet koli kolilerde toplam 40 adet bayan montu ve üst giyim kıyafet vardır. 69 adet şalvar büyük boy 8 adet küçük boy çocuk şalvarı vardır. Kasamonu- Bartın- Karabük’teki afet bölgesine gönderilmek üzere hazırlanmıştır" dedi.

"BU MİLLET BU ÜLKE İÇİN NEYİNİ VERMEDİ?"

Desteklerinden dolayı dernek üyelerine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür eden İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi ise, "Dernek, iş bulmakta zorlandığımız dezavantajlı kişilere rehberlik ediyor. Düzenlenen kurslarla, bine yakın kadını meslek sahibi yaptı. Bugün de Batı Karadeniz sel bölgesindeki kadınlarımıza bir paket hazırladık. Ufak ama anlamlı bir şey oldu. Kendileri ihtiyaç sahibi olan kadınlarımızın el emeğiyle bunları hazırlaması çok değerli. Bu millet bu ülke için neyini vermedi? Daha çok çaresiz günlerimizde ayağındaki çorabını, kucağındaki evladını vermiştir. Kadınlarımıza, emekleri ve anlamlı paketleri için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

whatsapp-image-2021-08-23-at-12-17-38.jpeg

whatsapp-image-2021-08-23-at-12-17-39.jpeg

whatsapp-image-2021-08-23-at-12-17-39-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler