Aydın'ı turşu suyu ile buluşturuyor

Aydın'ı turşu suyu ile buluşturuyor

Efeler'de uzun yıllardır turşu suyu satıcılığı yapan Eyüp Şahin, mesleğinin kendisini babasından yadigar olduğunu söyledi.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi İstasyon Bulvarı üzerinde seyyar tezgahı ile turşu suyu satıcılığı yapan 'Turşucu Eyüp' lakaplı Eyüp Şahin, mesleğinin kendisine babasından yadigar olduğunu söyledi.

Efelerli vatandaşlar tarafından yakından tanınan Şahin, kentin birçok farklı bölgesinde turşu suyu satıcılığı yaptığını, 6 2015 yılından bu yana ise tezgahını İstasyon Bulvarı'na kurduğunu belirtti. Şahin, "Gençliğimde uzun yıllar amatör liglerde top koşturdum. Sonrasında babamın da isteği ile onun mesleği olan turşu suyu satıcılığına başladım. Bir dönem bu iş üzerine dükkan dahi açtım fakat tutmadı" dedi.

"AYDIN'DA TURŞU KÜLTÜRÜ YOK"

Turşu ve turşu suyu kültürünün civar illerde, özellikle İzmir'de, daha yaygın olduğunu, Aydınlıların turşu suyunu fazla tüketmediklerini söyleyen Şahin, "Kentimizde sokak lezzetleri adı verilen kültür ne yazık ki yaygın değil. Geçmişte bu kültüre hayatını adamış ustalarımız vardı fakat onlarla beraber lezzetleri de bitti. Bizim de işlerimiz kötü fakat bir şekilde ekmek teknemizi yürütmeye çalışıyoruz. Çevre illerde bu ürünlerin satışları çok daha fazla" diye konuştu.

whatsapp-image-2021-07-29-at-14-05-25.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler