Aydın'ı yağışlı günler bekliyor

Aydın'ı yağışlı günler bekliyor

MGM tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinde ve 12 Ekim Salı günü Aydın'ın birçok bölgesinde sağanak yağış etkili olacak.

Şubat ayının başından bu yana hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Aydın'da kuraklık tehlikesi baş göstermiş, Aydın Valiliği tarafından alınan karar ile tarımsal sulamada kısıtlamaya gidilmesi kararlaştırılmıştı. İlkbahar ve yaz aylarında beklenen yağışların görülmediği Aydın'da barajların doluluk seviyesi tehlike arz etmiş, oluşan durum panik yaratmıştı.

Ekim ayının gelmesiyle beraber Aydın'da hava sıcaklıkları tekrar düşüşe geçti. Kentin birçok farklı bölgesinde vatandaşların yağmur duasına çıktığı Aydın için beklenen haber ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) geldi.

MGM tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinde Aydın'ın bazı ilçelerinde, 12 Ekim Salı günü ise Aydın kent genelinde sağanak yağış etkili olacak. Yağış beklenen bölgelerde oturan vatandaşları hazırlıklı olmaları konusunda uyaran müdürlük, önümüzdeki hafta en yüksek hava sıcaklığının ise 30 derece olacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler