AYDIN'IN HER KÖŞESİNDEN TARİH FIŞKIRIYOR
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Kuyucak'ta gerçekleştirilen kazı çalışmaları sırasında bulunan ve tarihi yüzyıllar öncesine dayanan "pithos"un Afrodisias Müzesi'nde sergilenmeye başladığını açıkladı.
Neolitik, Tunç ve Demir çağında Akdeniz ve çevresinde insanların hayatını kolaylaştırmak için üretilen kaplara "pithos" denirdi. Kökeni Yunanca'ya dayanan bu kelimenin Türkçe bir karşılığı olmasa da Aydın'da yapılan keşif, kentin sahne olduğu tarihe ışık tutar nitelikte.
Kuru tahıl ürünlerini saklamak için kullanılan "pithos"ların zaman zaman tabut olarakta kullanıldığı bilinir. Ege'nin dört bir köşesinden çıkan bu kaplardan bir yenisi de Kuyucak'ta keşfedildi. İlçede sürdürülen kazı çalışmaları sırasında şans eseri bulunan "pithos" hakkında açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, "Bugün Kuyucak ilçemizde ekiplerimiz çalışmasında bir "Pithos" bulduk. Antik dönemde saklama kabı olarak kullanılan Pithos'un Afrodisias müzemize ulaşımını sağladık. Müzemizde onu görmenizi bekliyor..." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.