Aydın'ın inciri, zeytini biliniyor fakat taşı bilinmiyor!

Aydın'ın inciri, zeytini biliniyor fakat taşı bilinmiyor!

Uzun yıllardır şifalı taşların insanlar arasında özel ve ayrı bir yeri vardır. Aydın’ın zengin yapısına rağmen Aydınlıların doğal taşlara olan rağbetin az olduğunu ifade eden Tolga Şahin, Ajans Aydın Gazetesine konuştu.

Yaşadığımız dünyada, yaşam alanlarına ve yapılara estetik, dayanıklılık ve modernlik sağlayan doğal taşların hayatın bir parçası haline gelmesi sonucu artan ilgi ve talep doğrultusunda doğal taş üretimi de aynı oranda artış gösterdi. Aydın’ın da zengin bir yapıya sahip olduğunu ve bu konuyla ilgili hayallerinin olduğunu söyleyen Tolga Şahin, Ajans Aydın Gazetesine konuştu. 

“NASIL MI BAŞLADIM?”

Bu mesleğe nasıl karar verdiğinden bahseden Tolga Şahin, “Ben 1972 İzmir doğumluyum. İlkokul ve ortaokulu Aydın’da, liseyi İzmir’de, üniversiteyi ise Ankara’da okudum. Aydınlıyım. Bu işe nasıl başladığımdan bahsetmek istiyorum biraz. İlk önce benim bu konuyla ilgilenen bir arkadaşım vardı. Enerji Uzmanıydı kendisi, o sonradan taşlara ilgi duydu ve bu benim de ilgimi çekti. Araştırmaya başladım. Beni çok etkiledi bu konu. İlk başta beni çeken taşların görünümüydü aslında daha sonra gerçekten enerjilerinin olduğuna inandım ve çoğu zaman da bu duruma tanık olduktan sonra çok daha fazla merak ve ilgi duymaya başladım. Bu mesleğe de ilk adımımı atmaya başlamış oldum. Bu işle ilgileniyordum hep ama profesyonel olarak iki yıl oldu başlayalı. Dükkanımızı açtık satışlarımızı yapıyoruz. 

“TEK HAYALİM AYDIN’A TAŞ MÜZESİ KAZANDIRMAK”

Aydın’da bu mesleği yapmaya karar verdiğimden beri tek hayalim Aydın’a çok güzel bir Taş Müzesi kazandırmak oldu.  Çok isterim böyle bir çalışmanın olmasını. Hatta bu konuyla ilgili Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile bir görüşme bile yaptım. Kendisine böyle bir düşüncemin olduğunu belirttim ve bu konuda yardımcı olmalarını istedim. Fatih Bey, bu konuyla ilgileneceklerini söylemişti. Kendilerinden bu konuyla alakalı bir dönüş bekliyorum. Güzel bir haber bekliyoruz kendisinden. Sadece müze değil Aydın çok zengin bir yapıya sahip, başta taş müzesi olmak üzere atölye kurulmalı, terapi merkezi gibi bir sürü güzel şey yapılabilir. Bize yardımcı olsunlar bu konuda. Atölye kuralım, hocalar getirelim. Çok güzel şeyler yapılabilir. Çok isterim bize bu konuda bir elin uzatılmasını.

“AYDIN’DAKİ GÖRÜNMEYEN ZENGİNLİKLERİ YERYÜZÜNE ÇIKARALIM”

Aydın yeryüzü ve yeraltı zenginlikleriyle bilinen bir şehir ancak Aydın’ın bu zenginliklerinin çoğu görünmüyor, bilinmiyor. Bunlardan bir tanesi şuan işini yaptığım doğal taşlar. Aydın’a ait iki tane taş var Kristal kuvars ve Dumanlı kuvars. Bunları burada Aydın’da kendimiz çıkarıp kendimiz işleyebiliriz. Bu sadece bir örnekti Aydın her konuda bir zenginliğe sahip ancak bunların çoğu görünmüyor. Amacım Aydın’ın görünmeyen güzelliklerini yeryüzüne çıkarmak.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-11-02-at-15-24-25.jpeg

whatsapp-image-2021-11-02-at-15-24-26.jpeg

whatsapp-image-2021-11-02-at-15-24-27.jpeg

whatsapp-image-2021-11-02-at-15-24-29.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler