Aydın'ın topuklu kuryesi

Aydın'ın topuklu kuryesi

Zorlu çalışma şartlarıyla en zor meslekler arasında yer alan kuryelik, her şeye rağmen son dönemde gençlerin tercihi olmaya devam ediyor. Motosikletli kuryeler arasında yer alan Şeyda Çırak ise azmiyle dikkat çekiyor.

HABER: (Yusuf KONRAT)

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Şeyda Çırak, hobisi ve tutkusu olan motosiklet kullanmayı mesleği haline getirdi. Yaptığı mesleğin zorluğuna rağmen, büyük bir hevesle işini yaptığını belirten Çırak, “Motosiklet kullanmak tutkumdu, bende bunu mesleğe dönüştürdüm” dedi.

HAYATIMIZ İNCECİK İPE BAĞLI

Motosikletli kurye olmanın riskli ve aynı zamanda güzel olduğunu dile getiren Çırak, “Kadın kurye olmak çok güzel bir duygu, zorlukları çok fazla. Erkekler daha iyi bilir zorluklarını ama bizim için ekstra zor. Çünkü trafikte motosikletleri hiç dikkate almıyorlar. Kuryelere aşırı bir saygısızlık mevcut. Bu durumun kadını erkeği yok bence. Çünkü kaskın, ekipmanın içinde benim de kadın olduğum belli olmuyor. Genel olarak meslekler sınırlandırılması olarak baktığımızda, zorluk seviyelerine göre en başta gelmeli. Çünkü incecik bir ipe bağlı gibi yaşıyoruz. 5 dakika sonra düşüp kaymamız çok yüksek bir ihtimal. Erkeklere ne kadar zor ise kadınlara da zor” diye konuştu.

KADINLAR RAHAT

‘Kadın kurye olduğumu fark eden daha kibar davranıyor’ diyen Çırak, “En güzel yanı bence bu. Gece geç saatlerde sipariş veren kadınlar ve öğrenciler oluyor. Kadınlara gittiğim zaman kapı hafif aralıklı olur, çünkü erkek kurye bekliyor fakat karşısında kadın kurye görünce kapıyı sonuna kadar açabiliyor ve rahat davranabiliyor. Bence mesleğin en güzel yanlarından bir tanesi de bu” ifadelerini kullandı.

KADIN SÜRÜCÜLERE AYRICALIK

Kadınlar daha nazik olduğu için ayrıcalıklı davranıldığına vurgu yapan Çırak, “Gerçekten bilinçli sürücüler olduğu zaman mesela yolda öncelik veriyorlar. Bir kaza anında gerçekten herkes yardım ediyor ama kadınlara ayrı bir ilgi gösteriliyor. Bu hastanede de veya sokakta da olsun daha bilinçli davranıldığını düşünüyorum. Erkekler düştükleri zaman hemen kalkıyorlar, kadınlar öyle değil” dedi.

SEVDİĞİM MESLEĞİ YAPMAK İSTİYORUM

‘Şuanda okuluma devam etmek istiyorum ama ilerinde bu işi de devam ettirebilirim’ diyen Çırak, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Herkes kendi mesleğini yapmak ister, bende kendi mesleğimi yapmak istiyorum normalde ama tekrar ileride kuryelik yapar mıyım bilmiyorum fakat arada böyle gerekiyor. Arada yaparım. Meslek olarak ileride istediğim bölüm veya istediğim işi yapamazsam bunu bir işe çevirir miyim? Muhtemelen çeviririm.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler