Aydın'ın yükselen değeri Demircispor kulübü

Aydın'ın yükselen değeri Demircispor kulübü

Demircispor kulüp Başkanı Volkan Demirci, kulüp olarak öncelikli amaçlarının Aydınlı gençleri spora ve camiaya kazandırmak olduğunu belirtti.

Türkiye'de halı saha ve futbol kelimeleri bir araya geldiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Volkan Demirci'nin öncülüğünde hayata geçirilen ve kısa sürede isminden birçok farklı camiada söz ettiren Demirci Spor Kulübü, voleybol ve futbol takımları ile yeni sezonda ligde mücadele etmeye hazırlanıyor. Aydın'da 119 spor kulübü olmasına rağmen voleybol sporuna yönelik girişimlerin eser miktarda olduğunu söyleyen Demirci, "Şu an her şey gayet güzel gidiyor. Öncelikle biz zaten 1. Amatör Lig'den başlayacağız diye bu yola koyulmuştuk, gücümüze voleybolu da eklemeye karar verdik çünkü Aydın'da yaklaşık 119 adet amatör kulüp var ve hiçbirinde voleybolla ilgili bir faaliyet yok. Bizler de kulübümüzün farkını ortaya koymak istedik ve bu yola girdik" dedi.

Demirci, Demirci Spor Voleybol Kulübü İle Küçükler ve Yıldızlar Ligleri'ne hazırlandıklarını, seneye amaçlarının ise Bölgesel Amatör Lig olduğunu belirtti.

"BAŞARACAĞIZ"

Aydın Büyükşehir Belediyespor altyapısından yetiştiğini ve 21 yıllık profesyonel voleybol kariyerinin ardından Demirci Spor Kulübü'nde voleybol antrenörü olarak görev aldığını belirten Burcu Durmuş, hedeflerinin kısa sürede başarıyı yakalamak olduğunu, oyuncularının bugün olduğu gibi gelecekte de yanlarında olduklarını belirtti. Durmuş, "Önümüzdeki sezon hedeflerimiz ise Bölgesel ve 2. Ligler'de yer almak. Çok hızlı bir çıkış yaptık ama Aydın'ın en büyük eksiği bu ve biz bunu gidermek için buradayız" diye konuştu.

Spor okullarında voleybol eğitimine temelden başladıklarını, öğrencilerinin  6-12 yaş grubunda olmasına rağmen 16 yaşında bir üyelerinin de olduğunu belirten Durmuş, "Altyapılarda daha yeni başlayan gruplarda eleme usulü gerçekleştirmesekte lige çıkacak oyuncularımıza eleme usulü yaptık. Pandemiden dolayı şu an bir yığın var, şu an gruplarımız yaşlara göre ayrıldı ve antrenmanlarımızı da günlere bölerek gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.  

"GÜZEL BİR YOLA ÇIKTIK"

Derslerinin eğlenceli geçtiğini, lig oyuncularının ise pandemi sonrası antrenmanlara başlama hazırlığı yaptığını söyleyen Durmuş, aylık 16 saat voleybol dersi için 150 lira ücret talep ettiklerini söyledi. Oyuncularını lige çıkartmak için hazırlandıklarını, spor okullarında yetişen öğrencilerinin ise geleceğin voleybolcuları olduğunu söyleyen Durmuş, "Aydın'da yeniyiz, yerel bir kulübüz. Aydın'ın tüm çocuklarını sosyalleştirmek istiyoruz, kentimizden profesyonel oyuncular yetiştirmek istiyoruz ve onları çok iyi yerlerde görmek istiyoruz. Transfer çevremiz çok fazla, aslında birden başlamamızın sebebi de bu. Ben gerçekten sporda iyi yerlere gelebilecek, ahlaklı sporcular yetiştirmek istiyorum, kulübümüzün amacı da bu. Güzel şeyler yapıyoruz, inşallah daha güzel projelerde de yer alacağız." dedi ve kendisine 0552 027 8534 numaralı telefon aracılığıyla ulaşılabileceğini iade etti.

"BAŞARIYA AÇ BİR KADRO OLUŞTURACAĞIZ"

Demirci Spor Kulübü'nde futbol antrenörü olarak görev yapan eski Sivassporlu futbolcu Mustafa Yıldız, 18 yaşında profesyonel futbol kariyerine başlamasının ardından 20 yaşında Sivasspor'da ki görevini kendi isteğiyle bırakarak Aydın'a döndüğünü belirtti. Yıldız, "Biz yeni kurulan bir takım olarak, Volkan Demirci başkanımız ile birlikte, güzel bir şeylere imza atmak istiyoruz. Aydın'da genç çocuklara, gücü olmayan çocuklara, kenara itilmiş, hor görülmüş yada kullanılmış kardeşlerimize kardeşlerimize biz burada sahip çıkacağız. Bu arkadaşlarımız ile nasıl başarılı olabiliriz, ileriye dönük nasıl bir yol alabiliriz soruları ile yola çıktık ve biz bunun derdindeyiz, güzel bir şeyler yapmak istiyoruz. Bu süreçte herkesi kazanarak yol alacağız, genç yaşlı demeden herkese kucak açacağız. Güzel bir sistem oturtarak bu sistem içerisinde herkesin bize destek çıkabileceği bir takım oluşturmak istiyoruz. Yani bu sene bizde oynayan arkadaşımız seneye "Ben oynamak istemiyorum." dediğinde yine kendisine Demirci Spor bünyesinde yer bulabilmeli, bize destek vermeye devam edebilmeli. Yani hakkı yenilmiş, hor görülmüş, kullanılıp bir kenara atılmış sporcular olmadan bir aile olarak bu takımda bir sistem oturtarak ilerlemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de birçok futbol kulübünün oyuncularını kullandığını, kendisinin de bu sisteme tepki olarak profesyonel kariyerine sonlandırdığını söyleyen Yıldız, "Birçok hoca oyuncuları kullanıyor. Menfaatleri doğrultusunda, para karşılığında oyuncuları kullanıp bir kenara atıyorlar. Daha sonrasında işleri düştüğünde ise oyunculara dönüyorlar, para olduğu zamanda oyuncuları itiyorlar" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ 3 YIL ÜST ÜSTE ŞAMPİYONLUK"

Hedeflerinin 2024 sezonunda 3. Lig'de mücadele etmek olduğunu, futbol kulübü kadrolarını bu amaca yönelik oluşturduklarını söyleyen Demirci, sezonda sürpriz transferler gerçekleştireceklerini de belirtti. Demirci, "Futbol takımımızı kurarken 3 yıl üst üste şampiyonluğu hedefleyerek yola çıktık. Kadromuzu da bu şekilde oluşturduk. 1. Amatör Lig'den başlıyoruz bu sezon, hedeflerimize ulaşarak şampiyonluğu elde etmemizin ardından Süper Amatör Lig ve sonrasında da Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluğu elde ederek 3 senenin sonunda 3. Lig hedefimizde ilerliyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI DAHA GÜZEL YERLERDE GÖRECEĞİZ"

Futbol spor okullarında antrenmanlarının Adnan Menderes Stadyumu'nda sürdüğünü, gençlerin ve ailelerin gidişattan oldukça memnun olduğunu söyleyen Demirci, amaçlarının Aydınlı çocukları spora kazandırmak olduğunu söyledi. "Futbol spor okullarının ücretleri her yerde 100-150 lira arasında değişiyor ama ben çocuklarımızın durumuna göre fiyat belirliyorum. Bazılarından 150, durumları yoksa 50, gerekirse de hiç ücret almama politikasında ilerliyoruz. Bizim amacımız çocuklarımızı spora kazandırmak, Aydın'a kazandırmak." diyen Demirci, sporcularının bugün olduğu gibi yarında yanlarında olduklarını, görüşme halinde oldukları profesyonel kulüplere öğrencilerini kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

whatsapp-image-2021-08-13-at-13-19-21.jpeg

whatsapp-image-2021-08-13-at-13-19-21-1.jpeg

whatsapp-image-2021-08-13-at-13-19-21-2.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler