AYDINLI BABA KIZINA KAVUŞTU

AYDINLI BABA KIZINA KAVUŞTU

Ayrıldığı eski eşi tarafından Ukrayna'ya kaçırılan kızına kavuşmak için 4 yıldır mücadele veren Aytaç Atasoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde minik kızı Amira Doğa Atasoy'a kavuştu.

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar Mahallesi'nde yaşayan Aytaç Atasoy, 23 Temmuz 2016'da eski eşi tarafından tatil yapma bahanesiyle Ukrayna'ya götürülen ve bir daha kendisine gösterilmeyen 6 yaşındaki kızına kavuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığıyla minik kızı Amira Doğa Atasoy ile tekrar buluşabilen baba, kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Çocuğunu almak için Ukrayna'da dava açtığını aktaran Atasoy, "Yerel mahkeme aleyhimde karar verdi. İstinafa gittim. İstinaf mahkemesi de vermedi. Daha sonra Yargıtaya gittim. 2018 yılında Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozarak 'Çocuk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Acilen ülkesine, babasına iade edilmelidir' kararını verdi." dedi.

Karara rağmen eşinin, çocuğunu sakladığını ve evladına ulaşamadığını belirten Atasoy, bir sonuç alamayınca Ukrayna Devlet Başkanlığı önünde eylem yaptığını ifade etti.

Eşiyle boşanma davasının da devam ettiğini belirten Atasoy, şöyle devam etti:

"3 Şubat 2020'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna’ya gideceğini öğrendik. 'Son şans, son umut' dedik. Eylem yaptığımız yerde 'Sayın Cumhurbaşkanım yalvarıyorum kızımı kurtarın' dedim. Yani duyacağını hiç ümit etmemiştim ama sonra bir baktım yakın koruması geldi. 'Benimle gelin' dedi. Şaşırdık kaldık. Cumhurbaşkanımız bekliyordu. Cumhurbaşkanım orada bana öyle büyük jest yaptı ki öyle büyük babalık yaptı ki aldı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin yanına götürdü. Durumu izah ettim. Evraklarımızı gösterdik. 11 Kasım 2020 tarihinde de dedektifler kızımı buldu."

whatsapp-image-2020-12-13-at-19-55-38.jpeg

Kızına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu vurgulayan Atasoy, "Sayın Cumhurbaşkanıma, büyükelçime, sonsuz teşekkür ederim. Beni kızıma kavuşturdular. Bana dünyayı verdiler." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler