Aydınlı Burak göğsümüzü kabarttı

Aydınlı Burak göğsümüzü kabarttı

Oxford Üniversitesi’nde Matematik ve Bilgisayar Bölümünü ilk sıradan kazanan Aydınlı Burak Karataş, yurt dışındaki eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri dönmek istiyor.

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Burak Karataş, matematiğe ilgisi küçük yaşlarda başladı. Aydın Ticaret Odası İlkokulu’nda sonra Aydın’da özel okulda eğitimini sürdüren Karataş, liseyi ise İzmir Fen Lisesi'nde okudu.

Matematik olimpiyatlarında ulusal ve uluslararası birçok derecesi bulunan Karataş, bu alanlardaki başarılarıyla milli takıma seçildi. Liseden bu yıl mezun olan Karataş, arkadaşının önerisiyle katıldığı Oxford Üniversitesi sınavında matematik ve bilgisayar alanında 93 puan aldı. Başarılı öğrenci, bu bölüme tam burslu olarak birinci olarak girdi.

SIKI ÇALIŞAN BİRİ DEĞİLİM

Sıkı çalışan biri olmadığını kendine bolca vakit ayırdığını söyleyen Karataş, "Y
ıl boyunca çalışan bir insan olmadığımı söyleyebilirim. Ama sınavlardan önce özellikle hem konuları tekrar açısından hem soru bakmak açısından çok ciddi bir çalışma oluyor. 6 senelik matematik olimpiyat hayatıma baktığım zaman bunun çok büyük çoğunluğu kesinlikle diğer sosyal aktivitelere vakit ayırmayla dolmuştur. Gitar çalmak, satranç oynamak, gezmek, mangala gitmek... Bir insanın 6 sene boyunca hiç duraksamadan kendisini odaya kapatarak çalışabileceğine inanmıyorum. Yapılabilir ama bu bayağı yorucu olacaktır. O yüzden biraz kendinize vakit ayırmak lazım. Dengeli götürmek gerekiyor. Derslerden ve arkadaşlarınızla ilişkilerinizden kopmamak gerek." dedi.

EĞTİMİN ARDINDAN ÜLKEME GERİ DÖNECEĞİM


Hedeflerinden bahseden Karataş, "Çok fazla hedefim var, ama finans ve kanser araştırmaları üzerinde duruyorum. DNA çalışmaları, yapay zekanın kanserle mücadeleye etkisi üzerine çalışmayı çok istiyorum. Kovid ve deprem döneminde, bende 'insanlara daha fazla nasıl yardımcı olabilirim' düşüncesi oluştu. O yüzden kanser alanında ilerleme gibi hedefim var, ama eğitimimin ardından ülkeme geri döneceğim. En büyük hedefim, mastırı tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönüp burada hizmet etmek." olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler