Aydınlı doktor tüm sinirini hamile hastadan çıkardı

Aydınlı doktor tüm sinirini hamile hastadan çıkardı

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan anne adayı E.Ş., bebeğinin sağlık durumunda endişe ederek gittiği Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde doktorun azarıyla karşılaştı.

Bebeğinin iyi olup olmadığını soran E.Ş., doktorun bir anda bağırarak gurur kırıcı bir üslupla kendisine yaklaştığını, muayene süresince bu davranışın devam ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde anne olacağını öğrenen E.Ş., yapılan ilk muayenenin ardından düşük riski yüksek olan bir hamilelik süreci yaşayacağını öğrendi. Dün gece saatlerinde de bebeğiyle ilgili endişe yaşayan ve şikayetleri artan anne adayı, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Gece 1.00 sıralarında acil servise geldiğini ve tahlil için kan verdiğini söyleyen E.Ş., sonuçların çıkması için yaklaşık 2 saat hastanede bekledi. Düşük riski nedeniyle endişeleri olan anne adayı E.Ş., saat 4.00 sıralarında sonuçlarla birlikte muayene için doktoru beklemeye başladı. 

HİÇBİR ANNE BU DAVRANIŞI HAK ETMİYOR

Muayene odasına geçtiği sırada odaya giren nöbetçi doktor E.Y. tarafından daha muayenenin ilk dakikasında yüksek sesle azarlar tarzda ifadelere maruz kaldığını belirten E.Ş., “Riskli bir sürecin ilk döneminde doktorların hastaları aydınlatmasını beklerken bu şekilde bir davranışla karşılaşmak çok üzücü. Morale en çok ihtiyacım olduğu anda doktorun bu tavırla bir hastaya yaklaşmasına anlam veremiyorum” dedi. Muayene süresince doktorun söylenmeye devam ettiğini ve o sırada daha fazla üzülmemek için hiç ses çıkarmadığını söyleyen E.Ş., “Hamilelik süresince beni ne gibi tehlikeler bekliyor, bu konuda bir yardım beklerken bu tavırlarla karşılaşmayı hiçbir anne hak etmiyor. Umarım oraya yakın bir kamera vardır da neler yaşandığını kendileri de görüler” dedi.

HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ

Olayın ardından hastane bahçesinde bekleyen ve eşinin durumunu gören A.Ş. ise hemen nöbetçi memur ile iletişime geçtiğini ve doktorun neden böyle bir tavır sergilediğini sordu. Daha bebek sevincini yeni yaşamaya başladıklarını, riskli bir süreç geçirecekleri için morale ihtiyacın olduğu bir dönem yaşadıklarını söyleyen A.Ş., “Biz moral bulmaya, bu süreci nasıl atlatacağımızı düşünürken bir doktorun bebeğini kaybetme endişesi yaşayan bir anneyi azarlayarak muayene etmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz” dedi.

Öte yandan doktorun başka bir olaya sinirlendiği ancak tüm sinirini muayene olmaya gelen hamile hastadan çıkardığı öne sürüldü. Gece saatlerinde gördükleri muamele karşısında şok olan hasta ve eşi doktor hakkında gerekli yerlere tüm girişimleri yapacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler