Aydınlı emlakçılar öğrencileri bekliyor

Aydınlı emlakçılar öğrencileri bekliyor

Efeler'de emlakçılık yapan Hasan Kırlı, kısıtlamaların kalkması ile birlikte emlak piyasasında da hareketlenme yaşandığını belirtti.

2019 yılının son döneminde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını tüm dünyada ekonomiyi ve piyasaları olumsuz etkiledi. 2020 yılının Mart ayında Türkiye’de de ilk vakanın görülmesinin ardından pek çok işletme kısıtlamalar kapsamında kapatıldı; okullarda ise uzaktan eğitim sürecine geçiş yapıldı ve yüz binlerce öğrenci memleketlerine dönüş yaptı. Bu durum esnafı olumsuz etkiledi. Bu durumdan en çok etkilenen sektörlerden biri de emlakçılar oldu.

Pandemi süreci Aydın’da ki emlak piyasasını da derinden sarstı. Vaka ve ölüm sayılarındaki düşüş sebebiyle 1 Temmuz Perşembe günü saat 05.00'dan itibaren  hafta içi, hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma kısıtlamaları ile buna bağlı olarak uygulanan şehirlerarası seyahat kısıtlamaları sona erdi. Bu durum ile gündeme gelen okulların açılacak olması esnafın yüzünü güldürdü.

"HAREKETLİLİK BAŞLADI"
 
Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi’nde emlakçılık yapan Hasan Kırlı, okulların açılacak olması sebebiyle emlak piyasasını yavaş yavaş hareketlendiğini söyledi. Kırlı, “Emlak piyasasında hareketlilik yavaş yavaş başladı. Bunun sebebi ise eylül ayında okulların açılacak olması. Şu an yaz sezonundayız ve çok fazla yeni evli çift ev arıyor fakat yeni evli çiftler yeni daire istiyorlar, bizim elimizdeki daireler eski olduğu için yeni evli çiftlere elimizdeki daireler uymuyor. Öğrencilerde böyle bir durum söz konusu değil. Öğrenciler daire eski de olsa daireyi kiralıyorlar. 

Öğrenciler için önemli olan fiyatın uygun olması. Bu sebeple öğrenciler geldiğinde emlak piyasasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Öğrencilere sadece ev kiralıyoruz, bir emlakçının para kazanabilmesi için satış yapması gerekiyor. Şu an satış yok, bu da faizlerin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Fiyatlar yüksek olduğu için talep yok. Kazancımızı kira üzerinden sağlamaya çalışıyoruz. Biz dükkanı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Kira geliri ile vergilerimizi ve site ücretini ödeyelim bizim amacımız bu. Zaten geri dönüşü yüksek olan sitelerde ilan veremiyoruz fiyatlar yüksek olduğu için, ilanlarımız uygun fiyatlı ve geri dönüşü az olan bir sitede.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler