Aydınlı gazeteciler meslektaşları için tek yürek oldu

Aydınlı gazeteciler meslektaşları için tek yürek oldu

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti, Nazilli’de alkollü bir mekânda saldırıya uğrayan gazeteci Günay Pabuşçu'ya destek olmak için Nazilli meydanında buluştular.

HABER: (Berna AYDIN)

Nazilli Belediye Meydanında toplanan gazetecilere, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Tulumbacı da destek verdi.

22.jpg

“GAZETECİLİK MESLEĞİNİ HİÇE SAYAN BU KİŞİLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDUM”

Darp edilen gazeteci Günay Pabuşçu yaşadıklarını şu ifadelerle dile getirdi: “Tanıdığım bir sivil polisin darp edildiğini gördükten sonra gazetecilik refleksiyle o anları kaydetmek istedim. Olay yerinden fotoğraf ve videolar aldıktan sonra gazeteci olduğumu söylediğim halde mekânın işletme müdürü ve yanındakiler tarafından zorla alıkonuldum. Gazetecilik mesleğini hiçe sayan bu kişilerden de şikayetçi olduğumu ve bu kişiler hakkında gözaltı kararı çıktığını buradan belirtmek istiyorum.”

Pabuşçu’ya Aydınlı meslektaşları ve Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Ferdi Uzun da destek çıktı. Konuşma yapan cemiyet başkanları, yaşanan çirkin olayı kınadılar.

11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler