Aydınlı gençler kara kara düşünüyor ''Nasıl evleneceğiz?''

Aydınlı gençler kara kara düşünüyor ''Nasıl evleneceğiz?''

Aydın’da yaşayan gençler artan maliyetler nedeniyle evlenmenin oldukça zorlaştığına dikkat çekti.

Türkiye’de son yıllarda artan maliyetler nedeniyle birçok sektörde zamlar hayatı olumsuz etkiledi. Gıda, akaryakıt, elektrik zammı derken düğün yapacak gençler şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Mobilya sektörü başta olmak üzere beyaz eşya ve sürekli yükselen altın fiyatları da gençlerin evlenmesini zora sokuyor. 
 

“BU EKONOMİK ŞARTLARDA İMKANSIZ”

Üniversite mezunu Cem Yüksel, ekonomik şartlardan dolayı evlenmenin güç olduğunu belirtti. Yüksel, “Tabii ki bende birçok insan gibi evlenip mutlu bir yuva kurmak isterim ama günümüz ekonomik şartlarında bu neredeyse imkânsız. İşletme mezunuyum ama kendi mezunu olduğum bölümde çalışamıyorum. Evlenmek için ilk şart paranın olması. Ekonomik olarak rahatlığa kavuşursam belki o zaman evliliği düşünebilirim” dedi. 
 

“SADE BİR DÜĞÜNE AİLELER İZİN VERMEZ”

21 yaşındaki üniversite öğrencisi olan Ali Emir Ural, ekonomik şartların yanında gelenek ve göreneklerinde evliliği imkansız hale getirdiğini söyledi.  Ural, “İlerisi için bir evlilik düşüncem yok. Böyle düşünmemin temel sebebi de günümüz şartları ve evlilikleri maddi anlamda daha zora soktuğunu düşündüğüm gelenek ve göreneklerimiz. Basit bir düğün veya nikâh ile güzel bir yuva kurulabilir ama ne çeyizi bitiyor ne de başka bir şeyi. Basit bir düğün yapmak istesen bu sefer aileler akrabalar ne der diye saçma bir düşünceye dalıyorlar. Bunun gibi birçok şey sayabiliriz. Kendi ayaklarımın üstünde durabildiğim zaman ve evlilik konusunda benim gibi düşünebilen birini bulabilirsem evliliği düşünebilirim” diye konuştu. 
 

“AİLEMDEN DESTEK ALMADAN AYAKLARIMIN ÜZERİNDE DURAMIYORUM”

Tekstil mühendisliği mezunu Cansu Arıkan ise, “Evliliği düşünüyorum ama maddi durumum ve iş hayatım buna izin vermiyor. 26 yaşındayım ama hala ailemden destek almadan kendi ayaklarım üstünde duramıyorum. Kendi ayaklarım üstünde duramadan evlilik sadece benim için düşünmede kalmaya devam edecek gibi duruyor”  ifadelerini kullandı. 
 

“KENDİM ZOR GEÇİNİYORUM”

24 yaşında kuryelik yapan Baran Bulut evlilik adına herhangi bir hayalinin olmadığını söyledi. Bulut, “24 yaşında asgari ücretle çalışıyorum ve ailemle beraber yaşıyorum. Kendimi zor geçindiriyorum. Evlilik zor ve ciddi bir müessese maalesef bunun altına girecek gücüm yok. Evlensen bile evi nasıl geçindireceksin iki kişi çalışsan bile geçinmek çok zor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler