Aydınlı gençlerden büyük başarı

Aydınlı gençlerden büyük başarı

Kütahya'da düzenlenen U18 Atletizm Türkiye Şampiyonası'na katılan Aydınlı gençler 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazanmaya hak kazandı.

U18 Atletizm Türkiye Şampiyonası, 2-4 Temmuz tarihleri arasında Kütahya'da gerçekleştirildi. Şampiyonaya Aydınlı gençlerin başarısı damga vurdu. Şehri temsilen Kütahya'ya giden gençler elde ettikleri 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya ile tüm Aydın'ı gururlandırdı.

Turnuvada haptatlon branşında yarışan Ayşenur Çelik, 4672 puan ile Türkiye 1'incisi oldu. Çelik aynı zamanda 100 metre engelli branşında Türkiye 2'incisi olarak TOHM barajını geçmeye başardı.

Dekatlon etabında 5169 puan ile başarı gösteren İsmail Efe Durmuş ise Türkiye 2'incisi olarak TOHM barajını geçti.

Heptatlon branşında 3923 puan alan Berivan Şengel, Çelik'in ardından Türkiye 2'inci oldu. Şengel'de Çelik gibi TOHM barajını geçti.

Şampiyonada çekiç atma branşında yarışan Yusuf Bozkaş 62.68 derecesiyle Türkiye 2'incisi olarak TOHM barajını geçmeye hak kazandı.

Bozkaş gibi çekiç atma branşında yarışan Habib İslam Kurt, elde ettiği 56.96 derecesiyle Türkiye 3'üncüsü oldu.


Aydın Gençlik ve Spor Müdürlüğü, sporcuların başarılarının ardından yaptığı açıklamada "Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2021-07-06-at-18-16-39.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler