AYDINLI İMAM GENÇLERİN YARDIMINA YETİŞTİ

AYDINLI İMAM GENÇLERİN YARDIMINA YETİŞTİ

Efeler ilçesinde bulunan Konaklı Camii'nin imamı Sait Özçakır, uzaktan eğitime geçen ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören ve durumu olmayan öğrencilerin yardımına yetişmek için kampanya başlattı. Özçakır'ın kampanyası kısa zamanda yoğun ilgi gördü.

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan ve Yedi Eylül Mahallesinde bulunan Konaklı Camii'nde  imamlık yapan Sait Özçakır, başlattığı yardım kampanyasıyla tüm Türkiye'ye örnek oldu.

Uzaktan eğitime geçen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerin tablet, bilgisayar ve eğitim ekipmanı ihtiyacı olduğunu gören Özçakır, durumu olmadığı için derslerini takip edemeyen öğrencilere destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattı. Aydınlı vatandaşlara destek olmaları için çağrıda bulunan genç adam, kısa sürede büyük destek gördü.

whatsapp-image-2020-12-28-at-12-35-13.jpeg

Vatandaşlar tarafından bağışlanan tablet ve bilgisayarları ihtiyacı olan öğrencilere ulaştıran Özçakır, tüm Aydın'ın takdirini kazandı. Destek kampanyalarının devam ettiğini belirten genç adam, tüm Aydınlıları bağışta bulunmaya davet etti.

whatsapp-image-2020-12-28-at-12-35-11.jpeg

Kampanya hakkında açıklama yapan Özçakır, "Tüm dünyayı saran Covid-19 salgın hastalığı ülkemizde de etkisini hayli gösterdi. Her kurum ve kuruluş bu süreçte hastalıkla mücadelede ciddi çalışmalar gösterdi.Pandemi sürecinden bu yana kurulan Vefa Destek Grupları da bu mücadelede ciddi rol hizmetler yaptı. Şimdi de Efeler Müftülüğü'ne bağlı Konaklı Camii'nde görev yapan bir imam arkadaşımız camii hizmetlerinin dışında Vefa Destek Grubu'nda görev aldı.Bu süreçte evlere hizmet götürdü. Vatandaşların her türlü ihtiyaclarini imkanlar nisbetinde yerine getirmeye çalıştı. Girip çıktığı evlerde aileleri de yakından tanıma fırsatı buldu. Maddi durumları iyi  olmayan ,online eğitime geçilince canlı derslere mataryel olmadığı için telefonla da sağlıklı bağlanamayan aileleri ve çocukları tespit edip bir çalışma başlattı. Telefon rehberinden nazı geçecek arkadaş ve  dostlarına mesaj ile durumu arzetti ve kısa süre içersinde 5 adet tablet,  1 adet laptop,1 adet masa üstü bilgisayar alınmasına vesile oldu.

whatsapp-image-2020-12-28-at-12-35-10.jpeg

Geçen yılda bir okulda 3. sınıfa giden bir yavrumuzun annesinin kucağında okula gidip geldiğini görünce harekete geçmiştik.Kas hastası olan Umut evladımız gün gectikçe hareket kısıklığına ve yürüyememeye başladı.Sait hocamız yine tlfn rehberinden dostlarına msj çekerek ailemize kaliteli elektrikli(akülü) tekerlekli sandalye alarak ailemize teslim etti.

whatsapp-image-2020-12-28-at-12-35-09.jpeg

Bu süreçte vatandaş olarak hepimizin bir ele bir eve dokunarak bu süreci en hafif bir şekilde atlatılabileceğini söyledi.Sebep olandan yardım edenden Allah ebeden razı olsun.İşimiz reklam değil hizmettir.Yanıbaşımızda sokağımızda mahallemizde nice bilmediğimimiz görmediğimiz muhtaç gariban kardeşlerimiz var.Gidelim dinleyelim maddi manevi yardımcı olalım." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler