Aydınlı kadın 500 bin TL dolandırıldı

Aydınlı kadın 500 bin TL dolandırıldı

Aydın'da, 63 yaşındaki kadın 500 bin TL'lik altının telefon dolandırıcılarına kaptırdı.

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki ev kadını İkbal Bilir’i 1 Kasım günü telefonla arayan kişi, kendisini emniyet müdürü olarak tanıtıp, “Eşin ile oğlun yanımızda. Evde ne kadar altın varsa, bize getirmeniz gerekiyor. Parmak izi çalışması yapacağız. Eğer hepsini getirmezsen ve yapılan aramada bulursak, seni de gözaltına alırız” dedi. Bunun üzerine korkuya kapılan Bilir, evdeki yaklaşık değeri 500 bin TL olan çeyrek, yarım ve tam ile bilezikten oluşan altınları, evine gelen kişiye verdi.

Kısa süreli şokun ardından eşi İsmail Bilir’i (67) telefonla arayan İkbal Bilir, yaptığı görüşmenin ardından dolandırıldığını anladı. Bilir ailesi soluğu polis merkezinde aldı. 

İhbarın ardından harekete geçen Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri titiz bir çalışma başlattı. Evde yapılan parmak izi çalışmasının ardından şüphelilerin taksi kullandığını tespit eden ekipler, kısa sürede taksiye ulaştı. Taksiciyle konuşan ekipler, 63 yaşındaki kadını dolandıran şüphelilerin Adana'dan geldiğini tespit etti. Aydın polisi bu gelişmenin ardından zaman kaybetmeden Adana Emniyeti'ne bilgi verdi. 

Olaydan iki gün sonra İhbar üzerine Adana’daki Tarihi Kazancılar Çarşısı’ndaki bir kuyumcuya giren Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1 kilo altın bozduran 3 kişiden şüphelendi.

Altınları nereden aldıklarının sorulması üzerine çelişkili yanıt veren şüphelilerin, Aydın’daki Dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edildi. 

Emniyete götürülen şüpheliler Onur D. (24), eşi Merve D. (25) ile arkadaşları Recep Y.’nin (28), Bilir ailesinden aldıkları altınları bozdurmaya çalıştıkları belirlendi. Merve D.’nin, kuyumcuya girmeden önce 14 çeyrek altını iç çamaşırlarına gizlediği belirtildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

whatsapp-image-2021-11-05-at-11-12-18.jpeg

whatsapp-image-2021-11-05-at-11-12-17.jpeg

whatsapp-image-2021-11-05-at-11-12-17-1.jpeg
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler