Aydınlı müzisyenler yetkililere seslendi

Aydınlı müzisyenler yetkililere seslendi

Koronavirüs salgını sürecinden en çok etkilenen müzik sektöründe kriz devam ediyor. Düğünlere getirilen kısıtlamalar nedeniyle yüzlerce müzisyen mağdur oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ülkemizde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Son günlerde artan vakalar nedeniyle yetkililer yeni tedbirler almaya başladı. Bu tedbirler kapsamında düğün saatleri ve şartlarının birçoğu kısıtlandı. Kararın ardından yüzlerce müzisyen isyan etti.

“Ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz”

Ek bir iş yapmadıklarını ve ekmeklerini müzisyenlik yaparak kazandıklarını belirten Cemal Soyvar, “Koronadan en çok etkilenen sektörlerden biri olduk. Aylarca düğün, kına, nişan vs hepsi iptal edildi. Bu süre zarfında ev kiramızı ödeyemez hale geldik. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamadık. Biz sadece 3 ayda iyi iş yapan bir sektörüz. Normalleşme süreci kapsamında düğünleri yeniden açtılar. Biraz olsun kendimiz toplamaya, borçlarımızı ödemeye başlamıştık. Ama yine peş peşe kısıtlamalar geldi. Birçok çift düğününü erteledi. Böyle devam ederse bizim halimiz perişan olur” dedi.

“Kurallara uyulmadığı takdirde sistemi kapatıyoruz”

Alınan kararların ardından düğünlerde kuralları en ince ayrıntısına kadar uyguladıklarını belirten Soyvar, “Ben çıktığım tüm düğünlerde maskesiz olan vatandaşları piste almadım. Sık sık sosyal mesafeye uyulması noktasında anonslar yapıyoruz. Kurallara uymadıkları takdirde müziği ve sistemi kapatıyorum. Lütfen devlet büyüklerimiz bizlere destek olsun. Düğünler konusunda kimsenin mağdur olmayacağı kararlar versinler” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler