Aydınlı öğretmenler anlayarak hızlı okuyor

Aydınlı öğretmenler anlayarak hızlı okuyor

Aydın İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve 360 Eğitim Firması’nın ortak projesi “Aydın Okuyor” 360 Hızlı Okuma yapay zekâ yazılımının sonuçları alınmaya başladı.

Aydın İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Seyfullah Okumuş’un çabaları sonucunda Aydın genelinde görev yapan 5.000 öğretmene hediye edilen, Türkiye Hızlı Okuma Şampiyonu Cahit Şimşek tarafından hazırlanan, 360 Hızlı Okuma, ilk meyvelerini verdi.

Öğretmenlerin okuma becerilerine büyük katkı sağlayacak olan 360 Hızlı Okuma, öğretmenlerin hızlı okuma, anlama ve odaklanmalarını sağlayan yapay zekâ destekli, etkileşimli, çevrimiçi bir sistem. 5000 öğretmene hediye edilmiş sistemde, kendilerine özel tanımlanan kullanıcı adları ve şifreleri ile bir yıl içerisinde istedikleri zaman diliminde www.360hizliokuma.com linkinden giriş yaparak sistemi rahatlıkla kullandılar.

Yapay zekâ destekli “360 Hızlı Okuma” yazılımından alınan sonuçlara göre sisteme giriş yapıp belirtilen adımları sırasıyla takip eden 729 öğretmenin;

♦ Okuma hızında: 2,3 kat,

♦ Dikkat ve odaklanmada: %116

♦ Anlama Oranında: %124

♦ Tepki süresinde: %123

Artış olduğu sonucuna ulaşılmış oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş alınan sonuçlardan son derece memnun olduğunu ifade etti. Okumuş, “Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimleri eğitim-öğretimin kalitesinin yükseltilmesinde önemli bir yere sahiptir. Bunu ne kadar destekler ve yükseltirsek eğitim-öğretimin kalitesi o kadar yükselecektir” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Seyfullah OKUMUŞ “360 Hızlı Okuma” yazılımından alınan sonuçlara baktığında “öğretmenlerimizin, Covid 19 sonrası dikkat eksikliğini gidermek ve okumaya odaklanmalarını sağlamak, okuma ile ilgili sorunlarını gidermek, eğitimi ve öğretimi keyifli ve eğlenceli hale getirmelerini sağlamaya yönelik olarak yaptıkları çalışmanın ilin eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesine önemli katkı sağlayacak olduğunu görmek mutluluk verici.” diye ifade etti.

Yapay zeka destekli “360 Hızlı Okuma” yazılımın kurucusu Cahit Şimşek, “Aydın İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyfullah Okumuş’un büyük gayret ve çabaları sonucu Aydın’da görev yapan 5 bin öğretmenimize hediye ettiğimiz 360 Hızlı Okuma yazılımından alınan sonuçlar başta Aydın olmak üzere ülkenin geleceği için öğretmenin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağladığını görmek mutluluk verici” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler