AYDINLI UZUN MUSTAFA'NIN NAMI TÜM TÜRKİYE'DE YAYILIYOR

AYDINLI UZUN MUSTAFA'NIN NAMI TÜM TÜRKİYE'DE YAYILIYOR

Aydınlı oyuncu Mustafa Benli, yer aldığı birçok dizi ve film projesiyle kentte yaşayan gençlere örnek oluyor.

Aydın'da 'uzun Mustafa' lakabıyla tanınan Mustafa Benli, yer aldığı birçok dizi ve film projesiyle Aydınlı gençlere örnek oluyor. Son olarak Çukur dizisinde yer almasının ardından namı tüm Türkiye'de yayılan oyuncu, Ajans Aydın'ın sorularını yanıtladı ve bu mesleği yapmak isteyenlere önerilerde bulundu.

"SERÜVENİM BURADA BAŞLADI"

Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi'nde çiçekçilik yapan Benli, serüveninin Aydın'da başladığını ardından da İstanbul'a uzandığını ifade etti. İlk rolünün ardından tekliflerin hızla gelmeye başladığını ve bu maceraya bir anda atıldığını belirten genç oyuncu, "Aydın’dan İstanbul’a uzanan bir serüvenim oldu fakat her şey Muğla’da Cem Yılmaz ile birlikte çektiğimiz İftarlık Gazoz ile oldu. Ardından Kalk Gidelim, Arka Sokaklar, Vatanım Sensin, Payitaht Abdülhamid, Sevda Kuşun Kanadında, İçeride ve Çukur gibi projelerde yer aldım." dedi.

Dükkanından fırsat buldukça oyunculuğa zaman ayırdığını fakat 25 yıldır içerisinde olduğu çiçekçilik mesleğini bırakmak istemediğini söyleyen Benli, "İşimden fırsat bulamadığım için sadece 1-2 bölümlük gidebiliyorum, ana kadro ve projelerin devamında yer almam için teklifler geliyor fakat dükkanımı bırakamıyorum. Mesleğimi seviyorum, sağolsunlar buradaki müşterilerimde beni arıyorlar geldiklerinde. Yani işimin başında olmam gerektiği için sadece 1 bölüm, 2 bölüm yer alabiliyorum projelerde." diye konuştu.

Ekranlarda daha sık gözükmeye başlamasının ardından sokakta gezerken vatandaşların kendisini tanımaya başladığını, fotoğraf çektirmeye dahi gelenler olduğunu dile getiren Benli, "Tabii bunların geri dönüşümü çok güzel oluyor. İnsanlar televizyonda beni gördükten sonra Aydın sokaklarında karşılaştıklarında mutlu oluyorlar. Pek meşhur olmasam da fotoğraf çekilmeye gelenler oluyor, bu da beni gururlandırıyor. Sağolsun Aydınlılar beni gördüklerinde iyi dileklerini de sunuyorlar." dedi ve yeni projelerinin müjdesini verdi, "Önümüzde de Maraşlı ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olamaz projeleri var. Kanallarla görüşmelerimiz devam ediyor, inşallah dükkandan fırsat bulursam bu dizilerde de yer alacağım."

"ÜSTADIMIZ COŞKUN AMCA"

2011 yılında yayınlanan ve internette izlenme rekorları kıran 'Süper Efe' isimli kuru incir tanıtım reklamının başrol oyuncusu Coşkun Kemer sayesinde oyunculuğa başladığını söyleyen Benli, "Aydın’da incir reklamında oynayan Coşkun Kemer amcamız var. Coşkun amcayla bir gün denk geldik, kendisiyle fotoğraf çekildik ve benim serüvenim başladı." dedi ve ekledi, "Coşkun amcanın menajeri beni görmüş, beğenmiş. Kendisi beni aradı, çalışmak istediklerini ve İftarlık Gazoz filminde oynatmak istediklerini dile getirdi. Bu biraz beni şaşırtmıştı çünkü oyunculuk konusunda herhangi bir bilgim ya da deneyimim yoktu. Ardından Coşkun amcanın ısrarlarıyla bu camiaya giriş yaptık ve onun sayesinde buralara geldik."

"YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ"

'Pembe bir rüya'
olarak isimlerdirdiği oyunculuğa başlamak isteyen gençlere yardımcı olabileceğini söyleyen Benli, "Aydın’a gelipte otellerde fotoğraf çektiren ve bunun karşılığında para alan bazı ajanslara kanmasınlar." diyerek sektörde gençlerin hayalleriyle oynayan kişilere sitem etti. Vatandaşların sosyal medya aracılığıyla kendisine ulaşabileceğini yada kendisine ait olan çiçekçi dükkanını ziyaret edebileceğini ifade eden genç oyuncu "Elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız." dedi.

Dizi ve film oyunculuğunu yapmak isteyen gençlerin kesinlikle İstanbul'a gitmesi gerektiğini de söyleyen Benli, "Bu işe sevdalı olanlar ve bu işe gönül verenlerin yapması gereken şey İstanbul’a gitmek. Başka hiçbir yere gidip araştırmaya, gitmeye gerek yok çünkü oyunculuğun mutfağı İstanbul sokaklarından geçiyor." diye konuştu.

Sosyal medya siteleri aracılığıyla oyuncu olmak isteyen vatandaşları dolandırmaya kalkan firmalara karşı dikkatli olunması gerektiğini, birçok işletmenin insanların hayalleriyle oynayarak cebindeki paraya göz diktiğini de belirten Benli, "Bunlara pek güvenmesinler. Aralarında tabii ki de sağlam ajanslar vardır ama çoğuna itibar edilmemeli. Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de kullanılanlar var." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-02-18-at-14-23-58.jpeg

whatsapp-image-2021-02-18-at-14-21-06.jpeg

whatsapp-image-2021-02-18-at-14-23-58-3.jpeg

whatsapp-image-2021-02-18-at-14-23-58-1.jpeg
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler