Aydınlı vatandaşlar TİHEK’in kararını haklı buldu

Aydınlı vatandaşlar TİHEK’in kararını haklı buldu

TİHEK, bekarlara ev vermeyen ev sahiplerine 4 bin TL ceza verme kararı aldı. Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlı vatandaşlara “ Bu kararı haklı buluyor musunuz?” sorusunu sorduk cevapları, sizler için derledik.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), bekar ve erkek olduğu için ev kiralanmayan kişinin yaptığı başvuruda, "medeni hal" ve "cinsiyet" temelinde ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine karar verdi, ev sahibine uyarı cezası verildi. Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlı vatandaşlara “Bu kararı haklı buluyor musunuz?” sorusunu sorduk.

“ÇOK HAKLI BİR KARAR”

TÜHEK’in verdiği karardan çok memnun olduğunu belirten Ahmet Gündüz, “Bence çok doğru, çok haklı bir karar olmuş. Çünkü gençlere böyle bir ayırım yapmak hiç doğru değil. Hele ki bu şekilde davranarak onları kırmak, zor durumda bırakmak hiç doğru değil. Sonuçta herkes eşit. Ayrıca bekara ev vermenin neresinde bir yanlışlık var ben anlamıyorum. TÜHEK’in böyle bir karar aldığından haberim yoktu. Şuan oldu ve çok güzel bence.” dedi.

“EŞİTSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRIYOR”

En önemli etkene dikkat çekildiğini söyleyen Cemre Gülsever, en büyük ayrımcılığı bir nebze de olsa ortadan kaldıracak bence. Böyle bir düşünce olamaz. Çünkü ben de şuan ev sahibiyim. İki evim kirada ve kiracılarımı asla o ayırımı yapmadan evimi teslim ettim. Hatta bir tanesi bekar, öğrenci. Gelmiş barınmak için ev istiyor benim yapmam gereken ise ev sahibi olarak tabi ki dikkat ettiğim durumlar var ancak böyle ayırımcılığı ifade edecek düşüncelere kesinlikle sahip değilim.  ortadan kaldırıldı bence.” diye konuştu. 

"BEKAR, EVLİ, ERKEK, KADIN GİBİ AYIRIM OLMAMALI"

Kendisinin bir ev sahibi olduğunu belirten Gülizar Athar, "Ben iki yıldır bir evimi kiraya veriyorum. Bir kiracım düzenli bir yıldır kalıyor. Daha önce başvuranlar da oldu, kira için görüştüklerim de oldu ancak asla böyle bir ayırım yapmadım. Tabi ki her insan evine güvenilir birilerini almak ister ancak erkek, kadın ayırımı yapılmadan. Kişi sadece bir ev sahibi gözüyle bakmamalı duruma. Sonuçta karşısında şuan barınma alanı yaratmaya çalışan bir insan var. Artık biraz daha halden anlayan olalım. Bekar, evli, erkek, kadın ayırımı olmamalı. Her şeyden önce insan olduğuna bakılmalı." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler