Aydınlı vatandaşlar tüpe gelen zammı nasıl karşıladı?

Aydınlı vatandaşlar tüpe gelen zammı nasıl karşıladı?

Dün itibariyle mutfak tüpüne 10 lira zam gelmesinden dert yanan Aydınlı vatandaşlar, konuya dair düşüncelerini aktardı.

Hafta başından itibaren başlayan zam furyasına son olarak mutfak tüpü de eklendi. 12 kilogramlık mutfak tüpü 301 TL'den 311 TL'ye çıktı. Bir yılda mutfak tüpündeki fiyat artışı yüzde 141 oldu. Yılın ilk gününde 238 lira olan tüpe sene başından bu yana ise yüzde 30 geldi. Bu durumdan mustarip olduklarını söyleyen Aydınlı vatandaşlar Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu.

"ZAM KELİMESİNİ DUYMAK İSTEMİYORUM"

Gelen zamanlardan sıkıldığını ifade eden Zehra Işık, "Ben artık zam kelimesini duymak istemiyorum. Bu nasıl bir şeydir ya her gün bir ürüne zam mı gelir Allah aşkına. Bizler halk olarak bu durumdan nasıl başa çıkacağımız bilmiyoruz. Elimiz kolumuz bağlı bir şekilde yarın neye zam gelecek diye sadece düşünüyoruz." dedi.

"TÜPÜ DE Mİ ALAMAYACAĞIZ"

Her şeyin ateş pahası olduğunu söyleyen Cumali Kırık, "Hiçbir şey alamıyoruz artık. Her şeye zam geldi. Ben 3 çocuk babasıyım. Aynı zamanda annem ve babama da ben bakıyorum. Bu devirde bir evin masrafını karşılamak çok zor. Ben iki eve bakıyorum. Ha bire zam geliyor ne yapmamız lazım. Artık tüpü de mi alamayacağız. İnsanlar zaten yeterince zora girdi bunun üzerinde durulsun. Bu zamlar bir son bulsun artık." diye konuştu. 

"ZAM GELMEYEN ÜRÜN KALMADI" 

Gelen zamlardan ötürü maddi açıdan çok zorluk çektiğini dile getiren Aylin Güzel, "Evliyim, iki çocuk annesiyim. Ben ve eşim çalışıyoruz. Pandemi de eşim işine ara vermek zorunda kaldı. Çok zor zamanlar geçirdik. Ancak şuan ikimiz de çalışıyoruz. Tam durumları düzelttik derken bu defa da her şeye zam gelmesi yine bizi bir zora soktu. Aldığımız ücret yetmiyor." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler