Aydınlı veliler yüz yüze eğitim istiyor

Aydınlı veliler yüz yüze eğitim istiyor

Aydın’da veliler, Kovid-19 nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimin yeniden devam etmesini istiyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime uzun bir ara verilmişti. 16 Mart’tan bu yana evden eğitimlerine devam eden öğrencilerin velileri yeni dönemde yüz yüze eğitimin olmasını istiyor.

“OKULLARIN TEKRAR YÜZ YÜZE EĞİTİME DÖNMESİNİ DİLİYORUM"


Küçük oğlu ikinci sınıfa giden veli Selahattin Yıldırım, çocuğunun yüz yüze eğitime olan hasretiyle birlikte uzaktan eğitimin çocuğu üzerinde ki etkisini şu ifadelerle dile getirdi.
 “Çocuğum daha küçük olduğu için kendini koruyabileceğine inanmıyorum bu sebeple göndermek istemem. Ama eğitiminde bir şekilde devam etmesi gerek, değişik eğitim modelleri üzerinde çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Lise ve üniversiteler için aynı şeyi söyleyemem ama kesinlikle küçük yaş grubu için farklı bir düzenleme yapılması gerekiyor. Uzaktan eğitimin de çocuğuma iyi geldiğini düşünmüyorum, öğrenemiyor. Ayrıca benim çocuğumun evde interneti var çalışabiliyor. Ama her çocuk aynı imkanlara sahip değil. Bu sebeple farklı bir düzenlemeyle okulların tekrar yüz yüze eğitime dönmesini diliyorum.” 

“EĞİTİM TEKRAR BAŞLAMALI”
 
75 yaşındaki Mustafa Karaman, torununun yüz yüze eğitime geri dönmesini istedi. Sürecin sona ermeyeceğini düşünen Karaman, “Maske bile takmayan insanlar varken bu süreç sona ermez. Bu yüzden eğitim tekrar başlamalı. Küçük çocuklarımız için öğretmenlerimiz biraz daha dikkat etmeli, onları korumalılar. Benim torunum Aydın’ın ücra bir köyünde oturuyordu. Okullar uzaktan eğitime geçince torunum bana yalvardı “dede eve internet al” diye ben onun bu yalvarışını hiç duymak istemezdim ama köylerinde internetleri yoktu. Benim görüşüm kesinlikle açılması yönünde” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler