Aydınlılar camilere kavuştu

Aydınlılar camilere kavuştu

Cami ve ibadethanelerin Cuma namazı ile birlikte tekrar faal hale gelmesinin ardından Aydınlılar, namazlarını eda etmek için camilere ve Pazar yerlerine akın etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 13 Mart tarihinde itibaren camilerde cemaat halinde namaz kılınması yasaklanmıştı. Dokuzuncu kez yapılan Cumhurbaşkanı Kabinesi toplantısında alınan kararlar sonucunda camilerin Cuma namazı ile birlikte tekrar açılacağı duyurulmuştu.

 

Camilerin uzun bir aradan sonra tekrar açılacağını öğrenen vatandaşlar bu haberi sevinçle karşılamışlardı. Namaz vaktine az bir süre kala cami avlularını dolduran vatandaşlar sosyal mesafe kurallarına uymaya özen gösterdi. 

 

Kurallara uyuldu

 

Aydın genelinde toplam 803 cami ile bazı kapalı Pazar yerleri bugün kılınan Cuma namazı için hazır hale getirilmişti. Bugün ilk kez cemaatle birlikte namaz kılınan camilerin avlularında, sosyal mesafe kuralına uygun olarak 1 ila 1.5 metre aralıklarla cemaatin saf düzeni alması sağlandı. Güvenlik güçleri ve belediye ekipleri namaz öncesinde maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtımı gerçekleştirerek sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.  

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler