Aydınlılar dövizin artışını nasıl yorumladı

Aydınlılar dövizin artışını nasıl yorumladı

Döviz kurları Kasım ayında yükselmeye devam ediyor. Euronun 10.06, Doların ise 8.50’den işlem gördüğü bugünlerde Ajans Aydın olarak dövizde ki bu artışın Aydınlıları ne kadar etkilediğini kendilerine sorduk.

Döviz kurlarındaki hareketlilik gün geçtikçe artış göstermeye devam ediyor. Net asgari ücretin 2 bin 324 TL olduğu günümüzde bu parayı dövize çeviren vatandaşlar 273 Dolar veya 230 Euro elde edebiliyor.

Vatandaşın aklındaysa tek bir soru var, “Ne olacak bu ekonominin hali?”. Bizler de Ajans Aydın olarak Aydınlılara mikrofonumuzu uzatarak döviz kurlarındaki yükselişi ve bu durumun kendilerini nasıl etkilediğini sorduk.

“EKONOMİK OLARAK DIŞA BAĞIMLI HALE GELDİK”

Konuyla ilgili kendisine yönelttiğimiz soruya yanıt veren Aydınlı vatandaş Hamza Aslan, "Olumsuz yönde etkiliyor. Neden bu haldeyiz peki? Siyasetçilerimiz maalesef Türkiye’yi dışa bağımlı hale getirdiler. Bundan da ekonomimiz etkilendi. Günümüzde de Dolar ve Euro bu hale geldi. E bu durum kişisel yaşamımıza da yansıyor. Tükettiğimiz ürünler durmadan zamlanıyor. Bizde etkileniyoruz yani. Bu yükselişte duracak gibi değil. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri’nin çizgisinde devam ettiği sürece daha da yükselir. Seçimden sonra ABD’de iç savaş çıkacak, bırak Türkiye’yi tüm dünya etkilenecek. Fakat biz ilk düşenlerden olacağız.  Etrafımızı öyle bir çevirdiler ki; Suriye, Irak, Azerbaycan, Yunanistan bunlar da batacak, ortada da biz kalıp batacağız. Savaş nedir? Paradır para. Parasal yönden bizi vurup ardından saldırıya geçerlerse vay bizim halimize" diye konuştu.

“BİR GENÇ OLARAK BENİ FAZLA ETKİLEMİYOR”

Lise öğrencisi olduğunu belirten Vatan Yaylalı, "Türkiye'de fakir ve zengin ayrımı artık çok net görülüyor" dedi. Yaylalı, "Dolar ve Euronun yükselmesi sadece benim için değil herkes için kötü bir şey. Döviz ne kadar ucuz olursa halkta o kadar kaliteli yaşam sürer. Türkiye’de ki fakir ve zengin ayrımı artık çok net görülebilen bir gerçek. İnsanlar artık geçinemiyor. Bir genç olarak beni fazla etkilemiyor, aslında ben bunlara kafa yoracak zamana da sahip değilim. Orta halli bir ailenin çocuğuyum, buna da şükür fakat düşük gelirli aileler nasıl geçiniyorlar bilmiyorum.” dedi.

“DÖVİZ YÜKSELMİYOR TL DÜŞÜYOR”

Efeler ilçesinde yaşadığını belirten Yaşar Aydoğdu ise TL'nin değer kaybettiğini belirterek, "Dolar, Euro yükselmiyor; TL değer kaybediyor. Bu konu gelecekte de devam edecek. Bu sadece iyi bir idarecinin gelmesiyle değişir. Kendi menfaatlerinden önce ülkenin menfaatlerini düşünen birileri artık o koltuğa geçmeli. Şu an iyi günlerimiz bence. Ben devlet çalışanıyım, maaşım tıkır tıkır yatıyor. En azından benim güvencem var fakat gelecek nesiller nasıl dayanacak? Artık değişimin vakti geldi hatta geçiyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler