Aydınlılar erken seçim istiyor mu

Aydınlılar erken seçim istiyor mu

31 Mart seçimlerinin ardından 24 belediyesine kayyım atanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirdiği toplantıda erken seçim çağrısı yaptı.

HDP’nin erken seçim çağrısına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erken seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Erken seçim olması için bir kişinin karar vermesi gerekiyor. Erken seçim talebi gelirse, 'Hay hay' deriz"  sözleriyle yeşil ışık yaktı.

 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise, parlamenter sisteme dönüldüğü ve 5-6 bakanlık verildiği takdirde erken seçimde fedakarlık yapabileceklerini ifade etti. Türkkan'ın,  İYİ Parti'nin, AK Parti ile ittifak içerisine girebileceği yönündeki sözleri partisinden tepki toplasa da erken seçime karşı tutum sergileyen bir açıklama da yapılmadı.

 

SEÇİM OLSA DA DEĞİŞMEZ

 

Erken seçimin ülke için zaman kaybı olduğuna dikkat çeken İhsan Bulut, “Erken seçim olsun istemem. Zaten ekonomimiz çok iyi değil. Seçim olsa da iktidarın değişeceğini düşünmüyorum. Bu nedenle boş yere zaman ve maddiyat kaybının olması doğru değil” dedi.

 

TÜRKİYE’DE İKTİDAR BOŞLUĞU VAR

 

Türkiye’de mevcut süreçte mutlaka erken seçimin yapılması gerektiğini belirten Mehmet Kahraman, “Yaşadığımız sıkıntılara bakacak olursak, erken seçimin olması en doğru karar olur. Çünkü Türkiye’de iktidar boşluğu var. Ülkemizin artık yeniliklere ihtiyacı var. En azından eski sisteme geri dönmeliyiz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler