Aydınlılar kısıtlamaları geri istiyor

Aydınlılar kısıtlamaları geri istiyor

Pandemi süreci devam ederken günden güne artan koronavirüs vakalarını ve yeni kısıtlamaların tekrardan getirilip getirilmemesini Aydın halkına sorduk.

Artan koronavirüs vakalarının önüne ne yazık ki geçememekteyiz. ‘’Alınan önlemler yeterli mi, virüsü etkisiz hale getirmek için ne yapmalıyız, yeni kısıtlamalar getirilmeli mi’’ sorularını Ajans Aydın ailesi olarak Aydın halkının nabzını ölçtük.

‘’VAKALARIN ARTMASINI ÇOK BÜYÜK TEDBİRSİZLİK OLARAK GÖRÜYORUM’’

Aylarca çabalayanlarının çabasının boşa gittiğinin düşünen Hazal Kaya, ‘’Vakaların artmasını çok büyük tedbirsizlik olarak görüyorum. Son zamanlara doğru herkesin daha dikkatsiz olduğunu düşünüyorum bu yüzden uzun süre bu hastalıkla mücadele edeceğimizi düşünüyorum’’ dedi.  

Kısıtlamalar konusunda ise Kaya, ‘’Kesinlikle kısıtlamaların gelmesini istiyorum çünkü yıllarca mücadele etmek yerine en azından bir süre sıkı bir şekilde tedbir alırsak eski hayatımıza o kadar hızlı döneriz diye düşünüyorum. Yani evet tabi ki sıkılıp bunaldığımız olacak ama güzel şeylerin çaba gerektirdiği açık’’ ifadelerini kullandı.

Mikrofonumuzu uzattığımız bir diğer vatandaşımız Can Yılmaz, ‘’Vakaların artması tamamen tedbirsizlik ve rahatlığa düşkünlük olduğunu düşünüyorum.  İnsanlar kendi rahatlığı ve eğlencesi için hem kendi sağlıklarını hem de çevrelerinin sağlığını tehlikeye atıyor. Umarım bir gün güzel günler görürüz.

Kısıtlamalar konusu çok karmaşık aldı doğrusu. Plajlar, restorantlar, gece kulüpleri gibi bir çok yer açılırken eğitim konusu hep kararsızlıkta kaldı. Yeniden kısıtlamalar gelse bile insanlığın bunlara uymaları önemli olan. Eğer gerçekten yaşadığımız bu olumsuz döneme olumlu bir katkı sağlayacaksa bu tedbirler gelmesi en doğrusu olur’’ cümlelerine yer verdi.

Tedbirleri çok erken gevşettiler diyen bir başka vatandaşımız Zeki Tutar, ‘’Vakalar tekrardan çoğaldı, tekrardan düşeceğinin düşünmüyorum. Ve açıklanan vaka sayılarının doğruluğundan emin değilim. Evet kısıtlamalar yeniden gelmeli ama bu sefer her yer kapandığında, sokağa çıkma yasakları olduğundan esnaf zor durumda kalıyor. Ben de esnafım. Devlet zararlarımız karşılayamıyor. Devlet yanımızda olacaksa kısıtlamalar yeniden gelmeli’’ diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler