AYDINLILAR KISITLAMAYA UYMUYOR

AYDINLILAR KISITLAMAYA UYMUYOR

Efeler ilçesinin birçok mahallesinde vatandaşların koronavirüse ve kısıtlamaya aldırış etmeden çeşitli bahanelerle sokaklara çıkması tepkiye neden oldu.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline gelen koronavirüs, Türkiye'de de ilk olarak 10 Mart 2020 tarihinde görüldü. Yaklaşık 1 yılda 27 bin 983 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan virüs, etkisini halen sürdürmeye devam ediyor.

İlk pandemi döneminin ardından vaka ve kaynaklı ölüm sayılarında yaşanılan olumlu düşüş 2020 yılının Temmuz ayından itibaren kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasına neden oldu. Fakat düşüşlerde yaşanılan olumlu gelişme Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sona erdi, Eylül ayından itibaren virüs her gün onlarca vatandaşın canını almaya tekrar başladı. İkinci pandemi döneminin korkusu tüm Türkiye'yi sarmışken beklenen haber Kasım ayında geldi. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar kapsamında hafta sonları uygulanması kararlaştırılan sokağa çıkma kısıtlaması havaların soğumasıyla birlikte tekrar hayata geçirildi.

Yaklaşık 4 aydır hafta içi günlerde saat 21:00 ile 05:00 arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, hafta sonları Cuma günü saat 21:00'dan başlayarak Pazartesi sabahı 05:00'a uygulanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Mart tarihiden itibaren kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması planlanıyor.

"KISITLAMA HER MAHALLEDE YOK MU?"

Aydın'da da uygulanmaya devam eden sokağa çıkma kısıtlamasından çeşitli nedenlerle muaf olan vatandaşlar havaların tekrar ısınmasıyla birlikte izinlerini suistimal etmeye başladı. Efeler ilçesinde bulunan Orta, Cuma, Ovaeymir, Ata, Güzelhisar, Cumhuriyet ve Adnan Menderes gibi mahallelerde polis ekipleri tarafından denetimler sıkı bir şekilde devam ederken, Aydınlılar tarafından "lüks" olarak anılan Mimar Sinan ve Girne Mahalleleri'nde kalabalık halde kısıtlamaya rağmen dışarıda olan vatandaşlar tepkiye neden oldu. Kısıtlamayı 'markete gitme' gibi bahanelerle suistimal ederek yürüyüşe çıkan vatandaşlar, koronavirüs tehlikesine aldırış etmeden maskesiz bir şekilde adeta mahalle turu attı.

Bir vatandaşın parkta bulduğu bir sokak köpeğine tasma takarak yürüyüşe çıkması ise üzücü durumu özetler nitelikteydi.

Mimar Sinan Mahallesi'nde kafe işletmeciliği yapan İbrahim Sarıüzmez, vatandaşların umursamaz hareketlerinin kendilerini etkilediğini söyledi. Sarıüzmez, "Bu semtin vatandaşları birçok yere göre daha iyi durumdadır, eğitim seviyeleri daha yüksektir ama şuraya baktıkça insanın buna inanası gelmiyor. On binlerce vatandaş ölmüş, ben dahil birçok esnaf arkadaşım bu virüs nedeniyle batma noktasına gelmişken bu kişilerin koronavirüse aldırış etmeden azıcık sıcak havayı görünce dışarıya çıkıp gezmesi ve ekiplerin gördüğüm kadarıyla yeterli uyarıları yapmaması sadece üzücü. Biz bu virüs bitecek diye beklerken bu gidişle biten biz olacağız." diyerek tepkisini gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler