AYDINLILAR KORONAVİRÜS MUTASYONU HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR

AYDINLILAR KORONAVİRÜS MUTASYONU HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR

İngiltere'de görülen mutasyona uğramış koronavirüs, tüm dünyada panik havası oluştururken Aydın'da hayat rutin şekilde ilerlemeye devam ediyor.

Dünya'da 2019 yılının son çeyreğinden beri etkisi görülen koronavirüs, toplum hayatını büyük değişikliğe uğrattı. Virüsle birlikte hayatımıza giren maske ve sosyal mesafe kavramları, kısa sürede hayatımızın vazgeçilmezi oldu.

Yaz aylarında ülkemizde ve Avrupa genelinde vaka sayılarının düşmesi ile, umut verici haberler gelmeye başlamıştı. Eylül ayında, mevsim değişikliğiyle beraber ülkemizde ve kıta genelinde tekrar yükselişe geçen koronavirüs, birçok ülkenin tekrar pandemi önlemlerini hayata geçirmesine neden olmuş, tedbirler tekrar toplum hayatına girmişti.

İkinci dalga koronavirüs denilen süreçte Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlamaları tekrar başladı, okullar uzaktan eğitim sürecine geçti ve daha birçok yasak hayatımıza girdi. Kısıtlamalarla beraber ülkemizde görülen vaka sayılarında ki olumlu düşüş mutluluk verirken, İngiltere'den gelen mutasyon haberi tüm dünyada panik havasına neden oldu.

VİRÜS MUTASYONA UĞRADI

İngiltere'de ortaya çıkan ve baskın tür haline gelen mutasyona uğramış koronavirüs, yüzde 70 daha bulaşıcı etkisiyle vatandaşları korkuttu.Kısa sürede birçok ülkede görülen yeni tip virüs, Türkiye'nin de dahil olduğu birçok ülkenin yeni yaptırımlar uygulamasına neden oldu. Mutasyona uğramış koronavirüsün aşı üzerinde bir etkisi olmadığı birçok bilim insanı tarafından belirtilirken, vatandaşlar paniğe kapıldı.

whatsapp-image-2020-12-22-at-15-24-05.jpeg

Aydınlı vatandaşlar ise mutasyona uğramış koronavirüsün inandırıcı olmadığını düşünüyor. Birçok vatandaş konu hakkında yorum yapmaktan çekinirken, bazıları ise virüsün artık hayatımızdan çıkması gerektiğini, bu gidişle sonumuzun hayırlı olmadığını düşündüklerini belirtti.

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Sinan Doruk, koronavirüsün zaten planlı bir hareket olduğunu düşünenlerden. Sürecin bu şekilde gelişeceğinin zaten beklenen bir şey olduğunu söyleyen Doruk, "Virüs hayatımızda Mart'tan beri var. Tam bitti, aşı bulundu, kurtulduk haberleri yapılmaya başlandığı süreçte hoppp bir mutasyon ortaya çıkıyor. Sizlere inandırıcı geliyor mu bu? Zaten planlanmış bir hareketti, aşı şirketleri ülkelere satışları yaptı, virüsü yenileyip tekrar yaydı, şimdi tekrar aşı geliştirecekler. Bu oyun çok büyük, seni beni aşıyor ülkemiz üzerinde oynanıyor. Allah bizi bu şeytanlardan korumak için gecesini gündüzüne katanlardan razı olsun." dedi.

"MUTASYONA UĞRASIN UĞRAMASIN BU VİRÜS DÜNYAYI BİTİRECEK"

Aydın'ın Germencik ilçesinde yaşayan ve pazarcılık yapan Mehmet Sezik, "Mutasyona uğrasın uğramasın bu virüs dünyayı bitirecek." dedi ve ekledi, "Bu virüs zaten ekonomikleri kırdı geçirdi, milyonlarca insanı öldürdü. Mutasyona uğramış uğramamış ne fark eder? Aşı gelecek deniyor, her gün farklı bir tarih veriliyor. Aşı işide yalan, mutasyon işide. Milleti oyalamak için ellerinden geleni yapıyorlar işte. Böyle iş olmaz.

Türkiye'de zaten var mutasyona uğramış virüs, bir kişi bile yok diyemez, kanıtlayamaz olmadığını. Bütün ülkelere kapılarımız açık, millet sokağa çıkar gibi ülkemize geliyor, elini kolunu sallaya sallaya geliyor. Türkiye'de mutasyonlusu da var, mutasyonsuzu da."


Bir diğer Aydınlı vatandaş olan Fadime Aksu ise koronavirüsün mutasyona uğramasının sadece üzücü olduğunu belirtti. Virüsün biteceğine inancı olmadığını fakat bu süreçte çalışanların çok fazla yorulduğunu söyleyen Aksu, "Mart'tan beri evlerde herkes, ekonomi bitmiş o bitmiş bu bitmiş. Mutasyona uğrasa ne uğramasa ne? Olan yine sağlıkçılara olacak, polislere olacak, bizler için bütün gün dışarda göğüs gerenlere olacak. Koronavirüs sürecinin kahramanlarına hakettikleri övgü gösterilmiyor, tek üzüldüğüm nokta bu. Öyle bir çalıştılar ki bu süreçte, ben eminim ki 10 yıl daha olsa bu virüs 10 yıl daha aynı güçle çalışırlar. Allah hepsinden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler