“Aydınlılar maske takmayanlara öfkeli”

“Aydınlılar maske takmayanlara öfkeli”

Covid-19 salgınında son zamanlarda vakaların artış göstermesiyle birlikte Aydında ki vatandaşlar maske kullanmayan kişilere büyük tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kullanmayan kişilerin, maske kullananlara karşı sorumluluğu olduğuna dikkati çekerek, “Maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalidir” dedi. Koronavirüsün yayılma hızında azalma olmadığını belirten Bakan Koca, “Virüsün hasta etme gücünde azalma olduğu konusunda ise bilimsel bir kanıt yoktur” ifadesini kullandı.

 “VAKALAR ARTACAK”

Ajans Aydın gazetesi olarak Aydınlı vatandaşlara sokakta, kapalı mekanda ve toplu taşımalarda maske kullanmayan kişiler hakkında ne düşündüklerini sorduk.

İşte o cevaplar;

Hamit Demir, "Maske kullanılmadığı takdirde salgın daha da artacak. İnsanlar sorumsuz ve duyarsız bir toplum oldu resmen."

Cevahir Dinçer: "İnsanımız bilinçsiz hareket ediyor. Topluma karşı bir saygısızlık var. Kapalı ortamlarda insanlar sosyal mesafeye uymuyor. Herkes birbirine yakın ve maskesiz oturuyor."

Bahtiyar Çetin, "Toplumumuz bilinçlenmesi lazım. Eğer bu şekilde devam ederse salgının seyri değişecek ve vakalar daha da artacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler