Aydınlılar turist istemiyor

Aydınlılar turist istemiyor

Günden güne artan koronavirüs vakalarının, yanı sıra ‘’ülkemize yurt dışından gelen turistler 2.dalgayı tetikliyor mu’’ sorusunu Ajans Aydın ailesi olarak, Aydın halkına sorduk.

Aydın’ın Kuşadası ilçesi Türkiye’nin turizm başkenti olarak kabul edilmesinden dolayı, Kuşadası’nda ki turist sayısı da günden güne çoğalıyor. Dünyanın her yerinden turisti çeken Aydın ilinde, Ajans Aydın ailesi olarak halkın bu konuda ki fikirlerine kulak verdik.

‘’TURİSTLERİN ÜLKEMİZE GELMESİNİ EKONOMİK KALKINMA OLARAK GÖRÜYORUM’’

Turistlerin hala ülkemize geliyor olmasını ekonomik durumu kalkındırmaya yönelik hareket olarak görüyorum diyen Remzi Şen, ‘’ Ekonominin ayakta durabilmesi için sağlığımızın tehlikeye atıldığını düşünüyorum. Kendi ülkemizde tehlikemiz devam ederken yurt dışından da gelen tehditler bizi daha kötüye sürükleyebilir dikkat edilmesi taraftarıyım’’ dedi.

Bizim sağlığımız kötüye gidiyor diyen Emrullah Önder, ‘’Ülke kendi için turistler gelmesine izin veriyor fakat bizim sağlığımız kötüye gidiyor. Biz tedbirlere uyuyoruz ama görüyoruz ki hiç kimse uymuyor. Ben turistlerin önce Aydın'a sonra da Türkiye'ye gelmesini istemiyorum’’ cümlelerini kullandı.

‘’ÜLKELER GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI YASAKLAMALI’’

Ülkelerin giriş ve çıkışlarının yasaklanması gerektiğini düşünen Emine Kayataş, ’’Ülkeler arası giriş çıkışlar yasaklanmalı fakat turizm sektörünü hareketlendirmek için sağlık konusu önemsemeyip ülkeler arası giriş çıkışları yasaklamıyorlar. Ama yasaklamaları lazım’’ ifadelerini kullandı. 

İkinci dalgaya hazır hissetmediğini söyleyen İlayda Polat, ‘’Dünya geneline bakıldığında tatil için en güvenli ülkelerin başında Türkiye geliyor. Bunun yanında turizm hızını kaybetmesin diye gerekli her şey yapıldı. Gerekli önlemler alındığı söylendi ve turistler davet edildi. Dünya geneline bakınca açıklanan sayılara göre diğer ülkelere nazaran kontrollü sayıda tutmayı Türkiye başardı. Artı olarak Türkiye turistler açısından ucuz bir tatil yeri. Tüm bu artı yönler toplanınca Türkiye cazip bir tatil yeri gibi geliyor’’ cümlelerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler