Aydınlılar TURKOVAC aşısı olmayı düşünüyor mu?

Aydınlılar TURKOVAC aşısı olmayı düşünüyor mu?

Covid-19'la mücadele kapsamında çalışmaları Kasım 2020'de başlatılan yerli inaktif aşı TURKOVAC'ın kullanımı için geri sayım başladı. Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlı vatandaşlara "TURKOVAC aşısı olmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu sorduk.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen yerli aşı TURKOVAC'ın  seri üretiminin iki tesiste yürütülmesinin planlandığını; aşının en geç yıl sonunda kullanıma sunulacağını açıklamıştı. Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlı vatandaşlara "TURKOVAC aşısı olmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu yönelttik, cevapları sizler için derledik.

"YERLİ AŞIMIZ TABİKİ VURULACAĞIZ"

Birlik ve beraberliğin söz konusu olduğunu belirten Ali Kıran, "Tabiki yerli aşımızı vurulacağım. Bizler Alman aşısı, Çin aşısı yaptıran insanlarız, kendi yerli aşımızı mı olmayacağız. Burada birlik ve beraberlik söz konusu" dedi.

"ALMAN AŞISINA GÜVENDİK YERLİ AŞIMIZI MI YAPTIRMAYACAĞIZ"

Türkiye'nin büyük bir titizlikle TURKOVAC aşısını geliştirdiğini söyleyen Zehra Dulkadir, "Biz virüsün kaynağı olan Çin aşısını bile olduk. Kendi yerli aşımızı nasıl olmayalım, kendi insanımız, devletimiz, bilim insanımız diğer yabancı ülkelerden çok daha fazla sağlığımızı düşündüklerini düşünüyorum. Alman açısına güvendik yerli aşımıza mı güvenmeyeceğiz. Kesinlikle aşı olacağım" ifadelerini kullandı.

"HERKES AŞIYI VURULMALI"

Türkiye'nin yerli aşısı olan TURKOVAC aşısının diğer aşılardan daha yararlı olucağının altını çizen Sena Gül, "Ben Biontech aşısını oldum. TURKOVAC aşımız da ne zaman başlayacaksa onu da olacağım. Hiç tereddüt etmeden hem de. Herkes vurulmalı bence" diye konuştu.

"KENDİ AŞIMIZI KULLANACAĞIZ"

Aşının sağlık çalışanlarının kontrolü altında gerçekleştirileceği sürece vatandaşların bir sıkıntı yaşamayacaklarını söyleyen Hakan Fidan, "Kronik rahatsızlıklarım var benim. Aşılarımı doktor kontrolu altında oluyorum. Bizim yerli aşımızı da doktorumun yönlendirmesi sonucu olacağım. Herkes olmalı bence. Kendi aşımız kullanmalıyız, kendi aşımızı kullanacağız!" sözlerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler