“Aydınlıları jeotermal kaynaklarımızla ısıtmaya hazırız”

“Aydınlıları jeotermal kaynaklarımızla ısıtmaya hazırız”

Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi Aydın’da da faaliyetlerini sürdüren Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER), Aydınlıların ısınma ihtiyacını karşılamaya hazır olduklarını belirtti.

JESDER, Aydın’da yapmış olduğu yatırım ve destekleri devam ettirmek istiyor. Aydın’da toplam 29 santral ve 790 Mw kurulu güç ile bölgenin elektrik enerji ihtiyacının 2,5 katı oranında enerji arzı sağlayan JESDER üyesi şirketler, ısıtma ve sıcak su alanında da hizmete hazır olduklarını duyurdu.

 

Yapılan faaliyetler ile ilgili açıklamalarda bulunan JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, ““JESDER olarak bugüne kadar Manisa’da 10 bin, Afyon’da da 25 bin konutun ve binlerce dönüm seranın ısı ihtiyacını jeotermal kaynaklardan karşıladık. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Manisa, Denizli ve Aydın’da devam eden yaklaşık 3 bin dönüme yakın seranın ısıtılması ile ilgili çalışmalarımız tüm halkımız tarafından bilinmektedir. Bu çalışmalar sonlandığında 5 bin vatandaşımız iş ve ekmek sahibi olacaktır. Aydınlı hemşehrilerimizin de ısıtma giderlerini unutmasını istiyoruz. Yerel yönetimlerimizden talep almak üzere teknik hazırlıklarımızı tamamladık.” dedi. 

 

Yenilebilir enerji sektöründe yapılan çalışmalar ile Türkiye’yi ABD, Endonezya ve Filipinler’in ardından dördüncü sıraya taşıyan jeotermal enerji firmaları, Aydın’da uzun yıllardan beridir sürdürdükleri faaliyetlerini sosyal sorumluluk projeleri ile desteklemeye hazır.

 

“Aydın’da yeni bir dönem başlatacağız”

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan JESDER Başkanı Ufuk Şentürk; “Hanelerin yıl içerisindeki gider kalemlerinin başında ısıtma bedeli yer alıyor. JESDER olarak Aydın’da 29 santral ile hizmet veriyoruz. Uzun yıllardır Aydın’da hemşirelerimiz ile birçok başarı elde ettik. Kazancımızı yine burada yatırıma dönüştürdük. İstihdamımızı artırdık. Çeşitli sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdik. Aydın’ın ısınmasında yeni bir dönem başlatmak niyetindeyiz. Bugüne kadar 35 bin konutun ve yüzlerce dönüm seranın ısı ihtiyacını jeotermal kaynaklardan karşılayan JESDER üyeleri, Aydın’ın tamamında Yerel Yönetimlerimiz ile birlikte bunu sağlamaya hazır.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler