Aydınlıların cumhurbaşkanı kim?

Aydınlıların cumhurbaşkanı kim?

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için vatandaşlar 14 Mayıs'ta sandıklara giderek oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Ancak hiçbir aday, yüzde 50+1 oy alamadı. Dolayısıyla seçim, ikinci tura kaldı.

(Haber: Berna TURAN)

28 Mayıs günü gerçekleşecek olan seçimin ikinci turu için ilk turda en yüksek oy alan iki aday Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu oy pusulasında yer alacak.

Aydınlıların cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

Aydınlı seçmenlere ikinci turda oy kullanacaklar mı, oyları kimden yana olacak, adayları değişti mi sorularını yönelttik.

Bu sistemin değişmesi gerektiğini söyleyen Yeşil Sol Partili Tahir Kaya, “Bu sistem değişirse hayatımız değişir. İlk turda da Kılıçdaroğlu'na vermiştim, şimdi de oyumu Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağım.” ifadelerini kullandı.

Oyunu kullanmak için Aydın’dan Ankara'ya gidecek olan Raşit Doğan, “Yapılan çalışmalar ortada. Bir tarafta yalan makinesi varken oyumu Erdoğan'dan icraatlerden yana kullanacağım.” dedi.

Aydınlı ve CHP’li olduğunu söyleyen Mesut Gümüş, “İlk turda oyumu Kılıçdaroğlu’na verdim. İkinci turda oyumu Erdoğan’dan yana kullanacağım. Fikrimi değiştiren şey bayrak! Ortalıkta rengârenk bayraklar dolaşsın istemiyorum. Kırmızı-beyaz bayrağın, daima dalgılanması için Erdoğan’dan yana oy kullanacağım.” diye konuştu.

Aydın’da yaşayan Elif Yama, “Daha öncesinde iki tarafa da oy kullanmadım. İkinci turda tesettürlü biri olduğum için oyumu Erdoğan’dan yana kullanacağım. Çünkü haklarımı daha iyi koruyacağını düşünüyorum.” cümlelerini kullandı.

Aydınlı bir diğer vatandaş Murat Yamuk, “Erdoğan’dan memnunum ama artık farklı bir sistem görmek ve ekonomik koşulların değişebilmesi için Kılıçdaroğlu’na oyumu vereceğim. Kılıçdaroğlu ile tek adam rejimi değişecektir.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler