AYDINLILARIN GÜNDEMİNDE NE VAR?

AYDINLILARIN GÜNDEMİNDE NE VAR?

Ajans Aydın olarak Efeler'de bulunan Atatürk Kent Meydanı'nda zaman geçiren vatandaşlara bugünlerde gündemlerine ne olduğunu sorduk, yorumlarını dinledik.

Aydın, geçtiğimiz 10 yılın en sıcak Şubat ayının yaşanmasıyla birlikte kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Öte yandan, pandemi önlemlerinde yeni bir adım atıldı ve kademeli normalleşme süreci kapsamında Aydın'da birçok kısıtlama kaldırıldı. Yüz yüze eğitimin tekrar başlamasıyla birlikte öğrenciler okula döndü, sınavlara hazırlanmaya başladı. Ekonomide ki gidişat birçok vatandaşı endişelendirse de artan asgari ücret oranları mutlulukla karşılandı.

Türkiye siyaset hayatı ve gündemi pandemi sürecinin etkisiyle yoğun bir yıl yaşadı. Bizler de Ajans Aydın olarak Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı'nda zaman geçiren Aydınlılara gündemlerinde ne olduğunu sorduk, yaşananlar hakkında yorumlarını dinledik.

"ENFLASYON YÜKSEK"

Doğma büyüme Aydınlı olduğunu söyleyen Tevfik Güler, enflasyonun yüksek olmasından dolayı ekonominin kötü bir gidişat izlediğini söyledi. Gıda fiyatlarının yüksek olmasından şikayet eden İnan, "Ekonomi ve işsizlik, başka ne olabilir ki? Kafeler, restoranlar her taraf daha düne kadar kapalıydı, esnaflar zor bir süreç geçirdi. Gençlerin yüzde 50'si işsiz, döviz yüksek. Markette bugün aldığımız ürün yarın yüzde 20-30 zamlanmış oluyor yani enflasyon yüksek. Bu gidişat böyle gittiği sürece emeklinin gündeminde başka hiçbir şey olamaz, bize huzur yasak" dedi.

"TEK İSTEĞİMİZ YAĞMUR"

Köşk'te yaşayan ve Efeler'e zaman geçirmek için gelen Yusuf İnan, köyde yaşadığını ve hayatından 'şimdilik' memnun olduğunu ifade etti. Güler, "Biz Köşk'ün Atça köyünde oturuyoruz, hayatımızdan memnunuz. İş var, para var, çare var. Köyde hayat güzel. Yağmur varsa, mahsül varsa bize hayat güzel ama yağmur olmazsa tabii bizde sıkıntı yaşıyoruz. Ağaçlar kuruyor, yaşam ölüyor adeta doğada. Allah'tan tek isteğimiz yağmur" diyerek kuraklık tehlikesinin kendisini korkuttuğunu dile getirdi.

"JEOTERMALLER VERİMİ DÜŞÜRDÜ"

Güler gibi köyde yaşadığını ifade eden Mustafa Zeytindalı, "Köyde oturan adamın derdi olmaz" dedi. Aydın'da sayıları hızla artan jeotermallerden şikayet eden Zeytindalı, "Köyde oturan adamın kafası rahat oluyor, buraya canım isteyince zaman geçirmeye geliyorum. Aydınımızın tek bir sıkıntısı var, jeotermal. Söke'ye kadar her taraf kapalı durumda. Zeytin ve incir gibi ürünlerin verimi yüzde 50'ye kadar düştü. Kalitesizleşti ürünlerimiz, tek derdimiz bu şuanda" diye konuştu.

DAHA LİSEDEYKEN İŞSİZLİĞİ DERT EDİYORLAR

Efeler'de yaşayan ve lise son sınıf öğrencisi olduğunu ifade eden Şerif Ali Tunç, üniversite sınavlarına hazırlandığını söyledi. Günlerinin soru çözmekle geçtiğini dile getiren Tunç, "Elektrik Mühendisliği kazanmak istiyorum fakat beni korkutan tek bir şey var o da işsizlik. Çoğu akranımın derdi de bu, hem internette hem de çevremizde görüyoruz ne kadar çok insanın işsiz olduğunu. Benimde aklımdan geçiyor, okuyacağım ama iş bulabilecek miyim? Güzel bir hayatım olacak mı?

İnanın her günüm soru çözmekle geçiyor. Bir yıldır zaten evdeydik, bunaldık, iyice derslere yöneldim. Artık son kulvardayız, birkaç aya bu süreç bitecek, bizde inşallah istediğimiz bölümleri kazanacağız"
ifadelerini kullandı.

"NEDEN GENÇLİĞİMİ ÜNİVERSİTEDE HARCIYIM?"

Tunç gibi lise öğrencisi olan fakat sınavlara hazırlanmadığını ifade eden Mustafa Çakmakçı, kendisinin işinin hazır olduğunu söyledi. Baba mesleğini devam ettirmeyi düşündüğünü söyleyen Çakmakçı, "Valla hazır varken hayatımı üniversitede harcamak saçma geliyor. Neden gidip 4 yıl üniversite okuyup sonrasında maksimum 5 bin lira maaşa geçinmeye çalışayım? Babam tabelacı, pandemi döneminde de beraber bir hayli iş yaptık. Olacak olan belli, ben bu işi devam ettireceğim. Umarım arkadaşlarımda istedikleri bölümleri kazanarak güzel bir hayata sahip olurlar" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler