Aydınspor 9 Bölümde Tarihini Canlandırdı

Aydınspor 9 Bölümde Tarihini Canlandırdı

Aydın’ı uzun yıllar profesyonel liglerde temsil eden ve şimdi mücadelesini amatörde sürdüren Aydınspor, sosyal medya hesaplarından 9 bölümlük 9 paylaşım yaparak Aydınlılara destek çağrısında bulundu.

Senelerce Aydınlıları profesyonel futbol liglerindeki başarılarıyla gururlandıran Aydınspor Kulübü, resmî sosyal medya hesaplarında taraftarlarıyla buluştu. 9 bölümden oluşan ve her gün saat 09.09'da paylaşım yapan kulüp, tarihini hatırlattı, #EfsaneyeSahipÇık etiketiyle destek istedi.

 

Resmî sayfalardan yapılan paylaşımlar şu şekilde;

 

#EfsaneyeSahipÇık - Bölüm 1 | Mustafa Bezirgan & Selahattin Gökçen... Akınspor, Esnafspor ve Hilalspo'u Aydınspor çatısında birleştiren; Aydınsporumuzun kurucu başkanlarıdır.

 

#EfsaneyeSahipÇık - Bölüm 2 | Aydınsporumuz, 4 Mart 1966 tarihinde resmî olarak kurulmuştur. Kulübümüz, 1966 öncesinde de Mahalli Liglerde mücadele etmekteydi.

 

#EfsaneyeSahipÇık - Bölüm 3 | Şanlı Yoncamız 1966'tan önce de belirli spor branşlarında mücadele etmiştir. En eski kaynaklar 1923 yılını göstermektedir. 1923-1966 arası kulübümüzün renkleri sarı-siyah olup; 1966 sonrası siyah-beyaz renkler kullanmaya başlanmıştır.

 

#EfsaneyeSahipÇık - Bölüm 4 | 10 Eylül 1966, profesyonel mücadelelere başladığımız ilk tarihtir. İlk resmî karşılaşmamızı İstanbul Vefa Stadyumu'nda oynamış ve Beykozspor'a karşı 3-2 mağlup ayrılmıştır. İlk galibiyetimiz ise 1967 tarihinde Fatih Karagümrük'e karşıdır.

 

#EfsaneyeSahipÇık - Bölüm 5 | Aydınsporumuz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne karşı uygulanan ambargoyu delen ve KKTC'ye giden ilk spor kulübüdür. 1987 senesinde Lefkoşa Atatürk Stadyumu'nda Çetinkaya Türk Spor Kulübü ile karşılaşmış ve 3-0 galip gelmiştik.

 

#EfsaneyeSahipÇık - Bölüm 6 | Fenerbahçe 1-6 Aydınspor... Aydınsporumuz, tarihindeki ilk Türkiye 1. Futbol Ligi (şimdiki adıyla Süper Lig) maçında İstanbul Kadıköy Stadyumu'nda Fenerbahçe ile karşılaşmış, güçlü rakibini 6-1'lik skorla mağlup etmişti. 1-6'lık skor, Fenerbahçe'nin kendi evinde aldığı en farklı yenilgisidir.

 

#EfsaneyeSahipÇık - Bölüm 7 | Tarihinin en iyisi... Aydınsporumuz, 1991-1992 sezonunda, Türkiye Liglerinin en üst seviyesi olan Türkiye 1. Futbol Ligini topladığı 44 puanla 5'inci sırada bitirmişti. Tarihimizin en başarılı sezonu, 1991-1992 Futbol Sezonu'dur.

 

#EfsaneyeSahipÇık - Bölüm 8 | Aydınsporumuz, 2008-2009 Sezonu'nda resmî kuruluşu olan 1966 senesinden bu yana ilk kez amatör lige düşmüştür.

 

#EfsaneyeSahipÇık - Bölüm 09 | ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANI. EFSANE GÜNLERİMİZE GERİ DÖNMEK İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMA ZAMANI GELDİ. YÖNETİMİYLE, TARAFTARIYLA; BİR MİLYONLUK ŞEHRİ AYDIN'IYLA BİRLİK OLUP, AYDINSPORUMUZU ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜRECEĞİZ! #EfsaneGeriDönüyor!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler