AYİMDER BAŞKANI SÖNMEZ: BU TARZ SÖYLEMLERİ ESEFLE KINIYORUZ

AYİMDER BAŞKANI SÖNMEZ: BU TARZ SÖYLEMLERİ ESEFLE KINIYORUZ

Aydın İmam Hatip Lisesi’nde yaşanan ‘sarıklı öğrenci ve öğretmen’ tartışmasına, AYİMDER Derneği Başkanı Sönmez'den açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde, Aydın İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan kadın öğretmen ve sarıklı öğrenci arasında, ders sırasında yaşanan tartışma üzerine, ÖNDER İl Başkanı ve Aydın İmam Hatip Derneği Başkanı Muzaffer Sönmez yazılı basın açıklaması yaptı. 

‘’BU ZİHNİYETİ ÇAĞ DIŞI KABUL EDİYORUZ’’

Açıklamasına, ‘’Geçtiğimiz hafta Efeler İmam Hatip Lisesinde meydana gelen münferit bir olay neticesinde ortaya çıkan tablo ve sonrasında yaşadıklarımızı üzüntü ve hayretle izliyoruz.’’ diyerek başlayan Başkan Sönmez, ‘’Örgün eğitimde olmayan bir kişinin bireysel davranışını fırsat bilip İmam Hatip camiasını zan altında bırakarak topa tutmak, başarılarıyla gündemde yer alan ve geleceğe ümit olacak nesilleri yetiştirmede gayretli çalışmaları susturmaya yönelik bir çabanın tezahürüdür.
 

Son zamanlarda değişik kesim ve kişilerden gördüğümüz İmam Hatiplere yönelik saldırıların ve hadsizliklerin ardından münferit bir olaydan yola çıkarak imam hatiplileri zan altında bırakmaya çalışan bu zihniyeti çağ dışı olarak kabul ediyoruz.
 

Bu ülkenin geleceğinin mimarları olan imam hatipliler yureklerindeki vatan ve millet sevdasıyla bu ülkeye hizmet etmeye devam edecektir.
İmam Hatiplere yönelik bu tarz söylem ve ithamları karalamaları esefle kınıyor ve her kim olursa olsun kirli oyunlarina ve hırslarına imam hatipleri alet etmemelerini istiyoruz. Bu camia birileri için ne karalama tahtası ne de basamaktır.’’
dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler