AYKA- DER KADINLARI BİR ARADA

AYKA- DER KADINLARI BİR ARADA

Aydın Kadın Girişim Kültür Eğitim Dayanışma Derneği (AYKA-DER) yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir araya geldi.

( HABER: SANİYE BAŞKAN)

Aydın Kadın Girişim Kültür Eğitim Dayanışma Derneği (AYKA - DER) yönetim ve üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bir arada kutlamak için toplandılar. Bu kapsamda dernek üyeleri keyifli zaman geçirdi. Dernek Başkanı Türkan Selek dernek olarak pek çok gezi ve etkinlik ile kadınların bir araya geldiklerini ifade etti. Başkan Selek, “ Ay-Kader olarak tüm Türkiye’ye baş sağlığı ve sabırlar diliyor, afetzede vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Dileğimiz hiçbir vatandaşımızın zarar görmemesidir. “Yurtta barış dünyada barış “ olmasıdır. Kadının insan hakları adına; Daha kaç kadın iş ve eş cinayetine kurban gidecek? Ucuz iş gücü olarak sömürülecek? Eşit işe eşit ücret alamayacak? Sağlık güvencesi olmadığı için ölecek? fabrikalarda, yanarak can verecek? Daha kaç kadın yok olacak? İnsanlığından utanacak!” sözlerini kullandı.

“GÜN KARARLILIĞIMIZI GÖSTERME GÜNÜDÜR”

Selek, “Gün; Kadınlar olarak Kurtuluş Savaşında gösterdiğimiz gücümüzü ve kararlılığımızı, Toplumun Çağdaşlaşmasında da göstermemizin günüdür! Bu dileklerimizi her yıl 8 Mart’larda dile getirmemize rağmen günümüzde değişen bir şey olmamışsa da bizler isteklerimizi tekrarlamaya devam edeceğiz! Kadını koruyan “İstanbul Sözleşmesi”nin ilk imzacılarından olan Türkiye’nin bir gecede çekilmesi üzüntü ve endişe vericidir. Ay-Kader’li Kadınlar olarak haklarımızdan vazgeçmeye hiç niyetimiz yoktur! Gelin siz de , Biz olalım ! Huzur içinde yaşayalım” dedi.

whatsapp-image-2024-03-06-at-15-57-46-1.jpeg

whatsapp-image-2024-03-06-at-15-57-47.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler