Bakan Koca'dan kritik açıklamalar

Bakan Koca'dan kritik açıklamalar

Koronavirüs Bilim Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu ve tedbirleri görüşmek üzere video konferans yöntemiyle toplandı. Bakan Koca, toplantının ardından açıklama yaptı. Bakan Koca, "İkinci dalga mı yaşanıyor?" sorusuna "İkin

İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

 

Koronavirüsün oldukça zor, pek çok bilinmezi beraberinde getirdiği bir dönemini aştığımız konusunda bir iyimserlik içindeyiz.

 

 

Tedbire daha az ihtiyaç duyulacak dönemi, şimdi uyguladığımız tedbirlerle hazırlıyoruz.

 

Maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalidir. Herkesi bu kurala uymaya davet ediyorum.

 

Maske kullanmayan kişinin maske kullananlara karşı sorumluluğu vardır. Gerekli durumlarda maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalidir.

 

"VİRÜSÜN YAYILMA HIZINDA AZALMA OLMAMIŞTIR"

 

Virüsün yayılma hızında azalma olmamıştır. Virüsün hasta etme gücünde azalma olduğu konusunda ise bilimsel bir kanıt yoktur.

 

Mevcut şartlarda büyüklerimiz ve kronik hastalığı olanlar, virüse karşı halen risk grubundadır.

 

YKS AÇIKLAMASI

 

(YKS) Yığılmanın daha az olacağını umuyoruz. Ailelerin sınav merkezinin uzağında beklemelerini, gruplar oluşturmamalarını rica ediyoruz. Sınavın, ne getireceği meçhul bir zamandansa şimdi yapılmasına ilgili kurullar tarafından karar verilmesi doğru görünmektedir. Sağlık yönünden sınava uygun şartların hazırlanması konusunda bizler elimizden geleni yaptık. Bilim Kurulumuz, sınav tedbir rehberi hazırladı. Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili kurumlar hazırlıklarını tamamladı. Yakın günlerde yapılan diğer sınavları dikkate almalıyız. Okul girişindeki yığılmalarda ailelerin olduğunu biliyoruz. Gençlere iştirak edecek aileler olursa kendilerinden sınav merkezlerinin uzağında beklemelerini rica ediyoruz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler