Bakan Kurum'dan Sosyal Toplu Konut açıklaması! 2 yıl içerisinde..

Bakan Kurum'dan Sosyal Toplu Konut açıklaması! 2 yıl içerisinde..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sosyal Konut Projesi'ndeki son durumu paylaştı.

Kurum, ''Kuralarımızı da bir an önce çekip, Mart ayına kadar hepsini tamamlayacağız. Söz verdiğimiz gibi 2 yıl içinde 250.000 konutumuzu teslim edeceğiz." dedi.

"İlk Evim projemize milletimiz güvendi, inandı. 1,5 ayda 8 milyon vatandaşımız başvurdu. Geçerli başvuru sayısı 5 milyon 135 bin 324. Projemize en çok da gençlerimiz ilgi gösterdi. 2 milyon 30 bin 277 gencimizin başvurusu var." diye konuşan Kurum,  vatandaşların “İlk Evim, İlk İşyerim” projesine gösterdikleri ilgiye de teşekkür etti.

Milletimiz için en güzelini YAPTIK, YAPIYORUZ, YAPACAĞIZ!

Konutların 2 yıl içinde teslim edileceğini açıklayan Kurum, ''Daha başvuru süreci devam ederken, geçen hafta ilk temellerimizi attık. 17 ilde 6 bine yakın konutumuz hızla yükseliyor. Kuralarımızı da bir an önce çekip, Mart ayına kadar hepsini tamamlayacağız. Söz verdiğimiz gibi 2 yıl içinde 250.000 konutumuzu teslim edeceğiz. Projemize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza müteşekkiriz! Milletimiz için en güzelini YAPTIK, YAPIYORUZ, YAPACAĞIZ!'' ifadelerinde bulundu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında 5 bin konutun temeli, 25 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atılmıştı. Proje kapsamında 5 bin konutun temelinin atıldığı 17 il ise şu şekilde: Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler