BAKANLIK "AŞI DOLANDIRICILARINA" KARŞI UYARDI

BAKANLIK "AŞI DOLANDIRICILARINA" KARŞI UYARDI

Sağlık Bakanlığı'na ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile vatandaşlar aşı bahanesiyle kendilerini dolandırmaya çalışan kişilere karşı uyarıldı.

Türkiye'de 'COVID-19 aşısı' haberlerinin ilk ortaya çıktığı Aralık ayının başından itibaren gündemi meşgul eden bir diğer konuda aşı dolandırıcıları oldu. Özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşları hedef alarak aşı bahanesiyle kişisel bilgileri edinmeyi amaçlayan dolandırıcılar, gündeme bomba gibi düştü.

Sağlık Bakanlığı'na ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile vatandaşlar aşı bahanesiyle kendilerini dolandırmaya çalışan kişilere karşı uyarıldı. Koronavirüs aşısı için telefonla irtibat kurulmadığını hatırlatan Bakanlık paylaşımında, "COVID-19 aşı uygulaması konusunda gelebilecek çağrı ve mesajlara itibar etmeyiniz.

Sizi arayıp "Sağlık Bakanlığından arıyoruz, aşılama konusunda önceliksiniz, kaydınızı oluştururalım." diyerek kişisel bilgilerinizi isteyenlere adınızı ve adresinizi vermeyin veya telefonunuza gelebilecek "Aşı Randevu Oluşturma" konulu mesajlara cevap vermeyin.

COVID-19 aşı uygulaması konusunda gelebilecek çağrı ve mesajlara itibar etmeyiniz. Bu kişilerin amaçlarının dolandırıcılık olduğunu unutmayınız!

COVID-19 aşı uygulaması ile ilgili güncel ve güvenilir bilgiye T.C. Sağlık Bakanlığı internet siteleri ile sosyal medya hesaplarını takip ederek veya size en yakın sağlık kuruluşuna danışarak ulaşabilirsiniz."
ifadelerine yer verildi.

erctw3iw4aerpjb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler