Balık tutkunları bu haber sizin için

Balık tutkunları bu haber sizin için

Polislikten emekli olduktan sonra uzun yıllardır uğraştığı balıkçılığı mesleğe dönüştüren ve balıkçılık malzemeleri satan Ahmet Güller, Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu.

HABER: (Yusuf KONRAT)

Balık tutmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor diyen Güller, “Bunun için gerekli ekipmana ihtiyaçları oluyor. Ama her şeye olduğu gibi balık malzemelerine de zam geldi” dedi.

İNSANLAR NEDEN BALIK TUTAR?

“Şimdi bu bir terapi, balık tutma olayı bir terapi. Bir stresi olan bir sıkıntısı olan insan balığa gittiği zaman o balık tutma heyecanı ile hiçbir şeyi düşünmez. Kişi balık tutarken deşarj olur, o yüzden de insanlar balık tutmaktan vazgeçemiyorlar”

TEKNE İLE BALIĞA ÇIKMAK NE KADAR

“İnsanlar önceden tekne almaya giderlerdi, 800 - 1.000 TL arasında tekneye çıkarken kişi başı 200 liraya geliyordu şimdi ise 800 liraya denk geliyor kişi başı. Teknenin fiyatı 6 bin lira oldu ve bu durum insanın şartlarını zorluyor”

EMEKLİLER BALIĞA İLGİSİ NE DURUMDA?

“Türkiye’de emekli maaşı belli, haliyle insanlar da bir balığa gitmesi gelmesi bir emekliye bin liraya mal oluyor bu durumda da emekli gidemiyor balığa. Ayda 2 veya 3 defa giden insanlar artık altı ayda bir gitmeye başladı”

YENİ YILDA NE KADAR ZAM GELİR?

“Yeni yıla bir şey bırakmadılar şimdiden zam yapmaya başladırlar. Bizim sektörde yılın ilk başından başlar, 6 ay içerisinde ayrı bir zaman, yıl sonunda ayrı bir zaman yani üç dört defa olabilir”

SATIŞLAR NE DURUMDA?

“Şimdi bizim işler tamamı dolar ve euro, Türk parası ile hiçbir işimiz yok tüm malzemeleri dolar ve euro ile alıyoruz ama satarken Türk lirası ile satıyoruz. Önceden karımız %25’lere kadar çıkardı şimdi ise %10 ve altına düştü”

EKİPMAN FİYATLARI NE DURUMDA?

“Markasına göre değişiyor oltalar, oltaların makinaları pahalı shimano, daiwa gibi markalar yüksek miktarlı fiyatlar. Fakat genel olarak 1.900 TL’den başlıyor 50 bin TL’ye kadar çıkıyor bunun bir sonu yok. Kamışlara gelince tekne kamışları ayrı, sörf kamışları ayrı, kıyı kamışları ayrı. Bunları hepsi piyasanın bozuk olmasından dolay”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler