Balıkçı tezgahında balık fiyatları cep yakıyor

Balıkçı tezgahında balık fiyatları cep yakıyor

Balık tezgahlarındaki yüksek satış fiyatları Aydınlı vatandaşları memnun etmedi.

Balığın az olmasının fiyatlara pahalılık olarak yansıdığını kaydeden balıkçılar, balığın az olması sebebiyle fiyatların da yüksek seyrettiğini ve satışların da istenilen düzeyde olmadığını ifade etti. Balık tezgahlarındaki yüksek satış fiyatları Aydınlı vatandaşları da memnun etmedi. Biz de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlı Balıkçı Şemsettin İyioğlu’na, “Balık satış fiyatları neden bu kadar yüksek?” sorusunu sorduk, cevapları sizler için derledik.

“AYDIN TEZGAHLARINDA BALIK FİYATLARI NE KADAR?”

Her balık tezgahında fiyatların hemen hemen aynı olduğunu belirten Şemsettin İyioğlu, “Nereye gitseniz etiket fiyatları hemen hemen aynı aslında.  Aydın'daki balık tezgahlarında ise şu anda 1 kilogram Palamutun tanesi 20 TL olurken, Hamsinin 1 kilogramı 25 TL, Tekir 40 ile 70 TL arasında değişiyor, İstavritin 1 kilogramı 50 TL, Mezgitin 1 kilogramı 50 TL, Çipuranın 1 kilogramı 50 TL, Levrekin 1 kilogramı 60 TL’den satılıyor” diye ifade etti.

“BALIK FİYATLARI NEDEN BU KADAR YÜKSEK?”

Balık satış fiyatlarında fazla bir artış olmadığını söyleyen İyioğlu, “Şuan tam balık yeme zamanı aslında. Zaten son zamanlarda balık da bereketi de yok. O yüzden çok zorlanıyoruz bir kazancımız yok. . Vatandaş şikayetçi haklılar da, Gerçekten fiyatlar yüksek ama bizim de yapacağımız bir şey yok.” şeklinde konuştu. 

“FİYATI EN YÜKSEK OLAN BALIK HANGİSİ?”

Balık çeşitlerinden en çok palamutun fiyatında fazla bir artış olduğunu söyleyen Balıkçı İyioğlu, “Palamut bolluğu yaşanacak dediler gerçekten öyle de oldu. Ancak bu bolluk satış fiyatını etkilemedi. En bol dönemini yaşayan ve fiyat olarak zirve yapan balık türümüz palamut” dedi.

whatsapp-image-2021-11-05-at-13-05-44.jpeg

whatsapp-image-2021-11-05-at-13-05-45.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler