Başkan Atabay: Turizm sezonu Didim için güzel geçti

Başkan Atabay: Turizm sezonu Didim için güzel geçti

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay turizm sezonunun iyi geçtiğini belirtti. Atabay, "Pandeminin getirdiği 2 yıllık erozyon bu sezon bitti çok şükür" dedi.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Ahmet Deniz Atabay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kendisine yöneltilen, 'Turizm sezonu nasıl geçti' sorusunu yanıtladı.

Başkan Atabay açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

"Turizm sezonu bizim için çok iyi geçti. Özellikle ülkemiz için yani bütün yörelerimiz için çok iyi geçti. Gerçekten 2 yıllık pandeminin getirdiği o yoksullaşma ve  erozyon bu seneki sezonda bitti. Sezon zamanına yakın bir tarihte başladı ama baya geç bitti. Havalar da çok müsaade etti buna."

"ESNAF MUTLU" 

Didim’deki bütün ESNAF bence son derece mutlu, kiminle konuşsak zaten aynı ifadeleri dile getiriyor. Önümüzdeki yıl eğer bir sıkıntı çıkmazsa, Avrupa’da bir sıkıntı olmazsa, dünyada bir sıkıntı olmazsa çünkü biliyorsunuz artık ufacık bir ekonomik ya da siyasal sıkıntı ile bölgesel sıkıntı turizmi durduruyor. İlk etkilenen sektör turizm oluyor.

"TÜRKİYE BU SÜRECİ ÇOK İYİ GEÇİRDİ" 

Yükselen bir enflasyon var, Avrupa’dan başlayan ve dünyada görülen. Bunlar belki madde madde öngörülemez ama pandemiden sonra, pandemiden önceki birçok şeyin değişeceği zaten söyleniyordu. Pandeminin değiştirdiği dünya düzenine doğru bence yavaş yavaş gidiyoruz. Özet olarak şunu söyleyeyim, Türkiye için bu süreç çok iyi geçti. Hem turist çeşitliliğimizi artırdık hem de sayıyı istenen seviyeye getirdik. Aynı zamanda gelir seviyesini istenen seviyeye getirdik. Tabii ki dövizdeki oynama Avrupalıların çok işine geldi ama içeride ekonomideki ateşi düşürmek lazım. Yoksa böyle giderse yatırımcılar ve işletmeciler bu sene kazandıkları parayı seneye hasret kalacaklar, çünkü enflasyon çok yüksek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler