Başkan Atay Ali Kemal Sinanoğlu Meydanı’nı hizmete açtı

Başkan Atay Ali Kemal Sinanoğlu Meydanı’nı hizmete açtı

İlçe halkının dinlenip nefes alabilecekleri park ve yeşil alanların sayını artıran Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, kente yeni bir meydan kazandırdı.

Vatandaşların keyifli vakit geçirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri, çocukların gönüllerince oynayıp eğlenebilecekleri Ali Kemal Sinanoğlu Meydanı, Tepecik Mahallesi’nde hizmete girdi. Efeler Belediyesi’nce yapımı tamamlanan Ali Kemal Sinanoğlu Parkı’nın açılış törenine; Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Merhum Eğitimci Ali Kemal Sinanoğlu’nun kıymetli ailesi ve yakınları, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı Özgür Metin ile yönetimi, kentteki siyasi partilerin, derneklerinin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının ve sendikaların temsilcileri ile Efeler Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MERAL AKŞENER BAŞKAN ATAY’I KUTLADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, açılış dolayısıyla Başkan Atay’a tebrik mesajı gönderdi.

Akşener mesajında, “Değerli Başkanım, nazik davetiniz için çok teşekkür ediyorum. Ancak ne yazık ki yoğun programım sebebiyle Efeler Belediyesi olarak milletimizin hizmetine sunacağınız Ali Kemal Sinanoğlu Meydanı açılış töreninde aranızda olamayacağım. Devletimizin ve milletimizin değerleriyle örülü, ülkemize yakışan hizmet anlayışına göre sosyal devlet; imkânlarını milletimizin her bir ferdine sunar ve vatandaşlarımızın refah içinde yaşamasını sağlar. Sizlerin de sahip olduğumuz bu anlayışla devletimizin insanımıza en yakın ellerinden biri olan belediyelerimizde her bir vatandaşımızın ihtiyaçlarına odaklanarak sosyal belediyecilik anlayışını yaşatıyor olmanızdan büyük mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle, Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay olmak belediyemizin hizmet ve çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En içten sevgi ve saygılarımla…” ifadelerini kullandı.

3.jpeg

“HER HAFTA BİR AÇILIŞ YAPIYORUZ, HİZMET AŞKI BÖYLE BİR ŞEY”

Efeler Belediyesi olarak her hafta bir açılış yaptıklarına dikkat çeken Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Sizi biraz yorduğumun farkındayım. Personel arkadaşları da yorduğumun farkındayım. ama hizmet aşkı böyle bir şey. Her hafta siz yorulacaksınız, biz de halka hizmet etmek için bu tesisleri açacağız. Ali Kemal Bey’in buradaki adını yaşatan bir meydanı açıyoruz. Bir meydan açmanın ötesinde buradaki ismin anlamı çok büyük. 1949 yılında geldiği Tepecik’te; insanların okuma yazma öğrenmesini, onların bilgili olmasını, o bilgiyle bir yerlere gelmelerini sağlayacak bir eğitim sisteminin tek ama tek yöneticisi olarak cansiperane çalışan bir insanın adından bahsediyoruz.” dedi.

2.jpeg

“HERŞEYDEN VAZGEÇERİZ ATATÜRK SEVGİMİZDEN VE CUMHURİYETTEN VAZGEÇMEYİZ”

Geçen hafta Efeler Belediyesi’nce coşkulu bir törenle hizmete açılan Kuvayı Milliye Anı Evi’nden söz eden Başkan Atay, “Daha geçen hafta Kuvayı Milliye müzesini açtık. Efeler’de 100 yıldır açılması gereken müzeyi biz açtık arkadaşlar. Bunu çok önemli görüyorum. O insanlara borcumuz var. Bugün burada kadınlarımız oy hakkını İngiltere’deki kadınlardan önce hak ettiyse ve onlar bir birey olarak erkeklerle eşit haklara sahipse, laiklik bugün hayatımızın, anayasamızın değiştirilemez ilkesi haline geldiyse, bize bu Cumhuriyet’i, bu toprakları emanet eden insanlara olan borcumuzdan kaynaklanıyor. Bu meydanlara adı verilen kişiler de temel değerleri olan, Cumhuriyet’e sevgi dolu yurttaşlar yetiştirdiler. Atatürk sevgisiyle yoğrulmuş çocuklar yetiştirdiler. Hepimizin içinde bu ülkeyi bize emanet eden Atatürk sevgisi var. Her şeyden vazgeçeriz, Atatürk sevgimizden vazgeçmeyiz. Cumhuriyet’ten vazgeçmeyiz. Demokrasiden vazgeçmeyiz.” diye konuştu.

6.jpeg

“EFELER HALKININ DEDİĞİ OLACAK”

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerine de değinen, aynı zamanda İYİ Parti’den Efeler Belediye Başkan Adayı gösterilen Başkan Mehmet Fatih Atay, sözlerini şu sözlerle noktaladı: “Seçimlerde de birisi dedi diye seçilmeyecek, Efeler halkı kimi isterse o seçilecek arkadaşlar. Hiç merak etmeyin, Efeler halkının dediği olacak. Hepinize katıldığınız için çok teşekkür ederim. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmıyorsunuz, ben de görevimin sonuna kadar size hizmet etmekten geri kalmayacağım, söz veriyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.”

7.jpeg

ÜSTÜN SİNANOĞLU: BABAMIN TEK ARZUSU CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKAN BİREYLER

YETİŞTİRMEKTİ

Ali Kemal Sinanoğlu’nun oğlu Üstün Sinanoğlu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle Efeler Belediye Başkanım Sayın Mehmet Fatih Atay olmak üzere bu parkta adını veren eski Tepecik Belediye Başkanı Sayın Salih Vural’a ve bu meydanın yapımında alın teri akıtan tüm emekçi kardeşlerimize çok ama çok teşekkür ederim. Babam 1949 senesinde bu okula geldi. Okulun hem öğretmeni hem müdürü hem hizmetçisi, kısaca her şeyi oldu. Bu mahallenin genci, yaşlısı, öğrencisi, öğretmeni, çocuğu, yetişkini, herkes için bir şeyler yaptı. Tek arzusu vardı eğitimli, çağdaş, atasına ve Cumhuriyet’ine sahip çıkan bireyler yetiştirmek. Bunu yaparken kadın, erkek ayrımı da asla yapmadı. Nitekim 1950’li yıllarda Tepecik’in ilk kadın öğretmeni de onun öğrencisiydi. Öğrencilerinin sadece öğretmeni değil annesi, babası, velisi oldu. Değerli babam sadece bugünü değil, yarını da düşünürdü. Bu yüzden boş bulduğu her alanı ağaçlandırmak için öğrencilerini teşvik ederdi. Babamın öğrencisi olan, herkesin burada bir dikili ağacı vardır. Babam 13 Nisan 1975’te bir ilkbahar günü kaybettik. Lise çağında babasız kalmanın zorluklarını yaşasam da yokluğuna alışmamı babamın yaptıkları ve ardında bıraktığı güzel hatıraları sağladı. Ellerinde karneleriyle gördüğüm her çocukta, gölgesinde uyuduğum her ağaçtaydı babam. Ve hala öyle. Bugün bizler onun için, onun bizim için yaptıklarına saygı ve hürmetle bu meydanı açıyoruz. Yıllardır izlendiğimiz gibi bugün de bizi bir yerlerden izlediğini hissediyor ve ona tekrar her şey için çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.”

8.jpeg

“FATİH BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Tepecik Mahallesi Muhtarı Mevlüt Başak yaptığı konuşmada Tepecik Mahallesi’ne modern bir meydan kazandıran Başkan Atay’a teşekkür ederek, “Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Mahallemize mezarlık yaptı, sadece kadınların çalıştığı Tarımsal Ürün Fabrikası yaptı Allah razı olsun. Orada 63 tane kardeşimiz çalışıyor. Tepecik mahallemizden de 4 tane kardeşimiz çalışıyor. O 4 kardeşimizin 2’sinin 4 tane yetimi var. Buradan alın teriyle kazandıklarını o yetimlere yediriyorlar. Bugün de meydanımızı açıyoruz. Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a her şey için çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler