Başkan Atay bir sözünü daha tuttu: Efeler'de altıncı Hanımevi coşkuyla açıldı

Efeler’i marka kent yapma hedefiyle her ay açılıştan açılışa koşan Başkan Atay’ın kadınlar için projelendirdiği Hanımevi’nin sayıları arttı. Kadınların sosyalleşmek için tercih ettikleri Hanımevlerinin altıncısını, Girne Mahallesi Ormancı Caddesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

resim-2023-05-03-152330666.png

"HERKES BURADA"

Açılış törenine katılan vatandaşların yoğun alkışlarıyla konuşmasına başlayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, şöyle konuştu: “Siyasi partilerin sayın il başkanları, Sivil toplum örgütlerimizin sayın başkanları, kadın derneklerimizin değerli başkanları, kadın muhtarlarımız, sizlere birlikte olmaktan büyük gurur duyduğum Efeleriler beni hiçbir zaman yalnız bırakmadığınız için ve bu açılışa katıldığınız için hepinize en içten dileklerimle sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

resim-2023-05-03-152341549.png

"KADINLARIMIZIN EN YOĞUN OLDUĞU MAHALLE"

“Bir sözümü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Girne Mahallesi Efeler ilçesinin en büyük mahallesi. Hem nüfus olarak, hem de seçmen olarak, hem de kadınlarımızın en yoğun olduğu mahalle. Her şeyi hepimiz hak ediyoruz. Hepimizin birlikte yaşayacağı mutlu, huzurlu, güzel bir ortamı yaratacak bir çalışma içerisindeyiz. Bunun ekonomik zorlukları var, siyasal zorlukları var bunları aşmaya çalışıyoruz. Siz biraz daha şanslısınız ama bir Hanımevi daha açıyoruz ama köylerde yaşayan kadınlarımızı düşünün gidecek hiçbir yerleri yok. Kapalı okulların bize verilmesini talep ediyoruz, orada kadınlarımızın için kültür merkezi açmak istiyoruz ama Milli Eğitim Bakanlığı o okulları bize verme nezaketini göstermiyor. Ama ben bunu en güzel örneğini Serçe Köy ’de bize ait olan okul kapatıldı. Serçe Köy’ de kadınlarımızın birlikte sosyalleştiği Serçe Köy Kültür Merkezi’ni açtık. Her mahalleye Hanımevi açacağım, her mahalleye Kitap Kafe açacağım. Çocuklarımızın bilgiye ulaşması için, geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize bilgiye ulaşma konusunda bütün alt yapıları gerçekleştireceğim.”

resim-2023-05-03-152346980.png

#ilangovtr BASIN NO: ILN01823537