BAŞKAN ATAY KADINLARA VERDİĞİ BİR SÖZÜ DAHA TUTTU

BAŞKAN ATAY KADINLARA VERDİĞİ BİR SÖZÜ DAHA TUTTU

Efeler Belediyesi tarafından çalışmaları başlatılan ve sadece kadınların istihdam edileceği Tarımsal Ürün Fabrikası'nın yapım töreni gerçekleştirildi.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tarafından çalışmaları başlatılan ve Efeler'de yaşayan kadın girişimcilerin ürettiği ürünlerin değerlendirileceği Tarımsal Ürün Fabrikası'nın yapım töreni gerçekleştirildi. Tepecik Mahallesi'nde kurulacak olan fabrikada sadece kadınlar istihdam edilecek, üretilen ürünler birçok ülkeye ihraç edilecek.

Atay'ın seçim öncesi kadınlara verdiği sözlerden biri olan ve kadın istihdamına katkı sağlayacak olan projenin hayata geçirilmesi ile Aydın'ın dünyaca ünlü yöresel ürünleri, Aydınlı kadınların elinde değerlenecek.

Törende konuşma yapan ve Başkan Atay'a ilk adımını attığı büyük proje için teşekkürlerini sunan Tepecik Mahalle Muhtarı Mevlüt Başak, "Sayın başkanım hizmette sınır tanımıyor. Kendisine çok teşekkür ederiz. Bizim için kadın demek hayat demektir, yaşam demektir, sevgi demektir. Kadın hoşgörülüdür. Kadın iyi dille konuşan, iyi gözle bakan, sözle anan ve Allah tarafından yaratılan en güzel insanlardır. Sayın başkanımız Mehmet Fatih Atay’a kadınlarımız için yapılan bu proje için çok teşekkür ediyorum, zor şartlar altında yapılan bu yatırım tüm dünyaya örnek olmalıdır. " ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2020-12-16-at-12-16-141.jpeg

"GURUR DUYUYORUZ"

Efeler'de yaşayan kadın girişimcilerden olan ve törende söz alan Kübra Solak, yetiştirdikleri ürünlerin dünyaya pazarlanacak olmasından gurur duyduklarını söyledi. Solak, "Kadın üreticiler olarak bugün burada temeli atılan fabrikamızın çok verimli olacağını ve üretime büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bizler yetiştirmekle mutluyuz ama ürettiğimiz ürünleri çok zor şartlarda pazarlıyoruz. Bizler enginar, incir, kestane, kekik ve benzeri ürünleri üretmekten gurur duyuyoruz. Efeler Belediyesi’nin bunları en güzel şekilde halkımıza sunacağını ve verimli şekilde kullanmasını diliyorum. Fabrikamız hayırlı olsun." dedi.

BİR SÖZÜNÜ DAHA TUTTU

Seçimler öncesinde verdikleri bir sözü daha hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu ve hayata geçirilen proje ile Efeler'de yaşayan kadın üreticilerin ürünlerinin tüm dünyaya pazarlanacağını dile getiren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Kadınların çalışacağı bu fabrikayı kurmak için kadın muhtarlarımızda buradalar. Öncelikle herkese bu güzel günde burada olduğu için teşekkür ediyorum.  Enginar fabrikanın bir ucundan girip diğer ucundan kavanozlanmış olarak çıkacak. Burada yaş incir, salça, kestane şekeri, pancar, enginar ve daha bir çok ürün üretilecek, bunların hepsini gerçekleştireceğiz. Enginar ise sürekli ürün olacak. Bu proje ile istihdam sağlamayı ve üretici tarafından üretilen ürünün değerini arttırmayı amaçlıyoruz. Bir sözümü daha gerçekleştirmekten, depo olan bu alanı kadınlarımızın istihdam edileceği ve üretilen ürünlerin değerlendireceği bir alana çevirmekten dolayı gururluyuz. Fabrikamız ve Efeler için gece gündüz çalışan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, inşallah üretime en kısa sürede çalışmaya başlayacağız. Öncelikle kadınlarımız olmak üzere açılacak olan fabrikamız tüm halkımıza hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2020-12-16-at-12-16-14.jpeg

Başkan Atay ayrıca, projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemediklerini söylediği Kutluhan ve Kubilay Alper kardeşlere de teşekkür etti. Törende konuşma yapan Kubilay Alper, "Bugün burada başkanımız tarafından çok önemli bir proje başlatıldı. Efeler’de kadınlarımızın ürettiği ürünlerin dünyaya pazarlanması için bu çalışmayı yapan başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler