Başkan Atay o iddialara tek tek yanıt verdi

Başkan Atay o iddialara tek tek yanıt verdi

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, CHP’li meclis üyelerinin verdiği soru önergelerini tek tek cevapladı.

(Haber: Özge ÇÜMLEK)

Efeler Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu bugün gerçekleştirildi. Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, bir önceki oturumda CHP meclis üyeleri tarafından sunulan 2 soru önergesinin cevaplarını bugünkü oturumda verdi.

"HER ŞEY TEK TEK SÖZLEŞMEDE YAZIYOR"

İlk önergede bulunan Gima alanı ile ilgili soruları cevaplandıran Başkan Atay, “Ticaret olarak imar planı olduğu kamuoyunda ifade edilen bu parselde konut amaç ruhsat düzenlenmiştir . Çünkü plan notlarında ticari alan üstünde konut yapılabilir. Burada plan notları vardır. Ve düzenlendiği için aykırı da değildir. Söz konusu imar durumu ve inşaat ruhsatlarında gerekli görevlilerin, mühendislerin ve müdürlerin imzası vardır. Hatalı bir işlem durumunda vatandaşların mağduriyetinden bahsetmek için daha erken. Satış yetkisi vereli iki gün oldu. Kimse bir şey satılmadı ki. Kim konut aldı ki? Projenin iptal edilme konusu da nereden çıktı? Ve burası resmi bir kurum. Sözleşmeler yapılıyor, kanunlar ve yasalar çerçevesinde işlem yapılıyor .Bu projede birinci ihale 07.07.2021 tarihinde yapılmıştır. Üç ayrı firma şartname almıştır, hiçbiri girmemiştir. İkinci ihale 18..08.2021 tarihinde yapılmıştır. Yine iki şirket şartname almış ve kimse girmemiştir. Üçüncü ihale 01.12.2021 tarihinde yapılmıştır. İki şirket şartname almıştır, bir şirket girmiştir. O şirkete de iade edilmiştir” dedi.

"FARKLI TARİHLERDE SATIN ALINDI"

İkinci önergeyi de okuyan Başkan Atay, Yalçın Pekgüzel ve eşi Seval Pekgüzel’e satıldığı iddia edilen 21 adet belediye taşınmazı için kısaca, “Satış haberleri doğru fakat kısa zaman içinde olmadı. Dört yıl boyunca satın almışlardır. 21 parseli de birden satmadık. Çizelgede hepsi açık açık var zaten. Söz konusu satış bedelleri web sitemizde ve muhtarlıkları dağıtılarak duyuruluyor. Yalçın Pekgüzel ve eşi Seval Pekgüzel adına 24 ihaleye girilmiş. Altı ihaleyi Yalçın Pekgüzel ve eşi Seval Pekgüzel alamamış. 18 ihaleyi almışlar. 18 ihalenin 11’ine tek girmişler, diğer yedi tanesini yarışarak kazanmışlar. 11 tane tek girdikleri Hale’nin altı tanesi için; ilk ihalede hiç giren olmamış, ikinci ihaleyi de Yalçın Pekgüzel tek girerek almıştır. Diğer beş taşınmazı da Yalçın Pekgüzel girmiş ve bütün muhammen bedellerin üstünde yüzde onundan arttırarak almıştır. Zaten kim girerse girsin yüzde onundan arttırılıyor” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler